MÜSİAD Başkanı Vardan: Hedeflerimiz için çok çalışmalıyız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Hedefimiz 2023’te, Cumhuriyetimizin 100....

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Hedefimiz 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer almak. Bulunduğumuz ortamda, çok çalışmamız icap ediyor. 6-7 sıra daha yükselmek için çok çalışmalıyız." dedi.

76. MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla Bursa'da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, Türkiye'nin, ekonomik hedeflerine ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin, komşu ülkelerle 'sıfır sorun' politikasının dünyada ses getirdiğine dikkat çeken Vardan, "İki gün önce Brüksel'de AB merkezinde görüşmelerimiz oldu. Görüştüğümüz yabancı parlamenterler bize Türkiye'nin dünya barışı için sarfettiği mücadeleden övgüyle bahsettiler. Bize bunları söyleyenler yabancı milletvekilleriydi. Görüştüğümüz insanlar sıfır sorun politikasının gereğini yerine getirerek, dünyaya barış getirilmesi gerektiğini, getirildiği zaman da ekonomik gelişme olabileceğini söylediler. Bize (Türkiye dünyaya önemli katkı yaptı, dünya Türkiye’ye borçlu) dediler. Ülkemizin kıymetini bilelim, hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için hep beraber çalışalım." diye konuştu.

Toplantıda konuşan eski Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de iş adamlarına ekonomik tavsiyelerde bulundu. Kriz döneminde aşırılık ve irrasyonelliğin ortaya çıktığını belirten Ekren, şöyle devam etti: "Ekonomik konuda aşırılık nerede oluşuyor. Kriz döneminde, merkez bankalarının yaklaşımına baktığınızda likidite ve faizler konusundaki aşırılıklar zaman içinde krizin nedeni oluyor. Çok ilginç tartışmalar yapılıyor ki krizin nedeni likidite bolluğu iken krizi çözmek için de yine likidite bolluğunu kullanıyoruz. Şu anlama geliyor, özel sektör bu likidite bolluğunu tekrar çözmek için ileride başka krizlerin tohumlarını atıyoruz. Özel sektör buna dikkat etmeli. 'İnsanlar, şirketler rasyonel davranırsa ekonomik anlamda istikrarsızlık olmaz' düşüncesi vardı. Firmalar düşünüldüğü gibi rasyonel davranmıyor, rasyonel beklentilerde farklı anlayış sözkonusu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: