MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: "5084 Ve 5615 Sayılı Yatırımların Veİstihdamın Teşviki Kanunu'nun 4. Maddesien Az 3 Yıl Daha Uzatılmalı"

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'nun 4. maddesinin en az 3

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'nun 4. maddesinin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini savundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Batman'da halen uygulanmakta olan 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'nun 4. maddesinin uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, bu sürenin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini kaydetti.

Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yasadan sayısızca işverenimiz faydalanmaktadır. Vergi ve sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi halinde, başta ilimiz olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere kaydırılacaktır. Batman'da birçok işverenin ekonomik sorunları daha da artacak, işçi çıkışları ve dolayısıyla kayıt dışılığa sebep olacaktır. MÜSİAD Batman Şubesi olarak söz konusu yasayı en az 3 yıl süre ile uzatılmasını yetkililerinden talep etmekteyiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: