MÜSİAD Düzce Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu-MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:"Yıl Sonu Işsizlik Rakamları Yüzde 9,2'lerde. Gönlümüzistiyor Ki Bunu Yüzde 5'in Altındaki Rakamlara Daha Hızlıbir Şekilde Götürelim"(Fotoğraflı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yıl sonu işsizlik rakamlarının yüzde 9,2 olduğunu belirterek, "Gönlümüz istiyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yıl sonu işsizlik rakamlarının yüzde 9,2 olduğunu belirterek, "Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5'in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim" dedi.

Olpak, derneğinin Düzce Şubesi'nce bir restoranda düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın görüşlerini ortak aklın ürünü olarak ortaya koyduğunu, koymaya da devam edeceğini anlattı.

"Hedefimiz bu ülkenin bize vermiş olduğu kaynakları meşru zeminde kullanarak en iyi şekilde bu ülkeye hizmet olarak sunabilmektir" diyen Olpak, bundan sonra da aynı doğrultuda çalışmaya gayret edeceklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Olpak, hızı düşmesine rağmen hala büyümeye devam eden bir Türkiye'nin göstergesi olan yaklaşık yüzde 3'e yakın bir büyüme oranının olduğuna dikkati çekerek, "Avrupa Birliği'nin (AB) bu yılı yüzde 1'ler civarında küçülerek kapatacağını hatırladığımızda 'Hala büyümeye devam ediyorum' göstergesi olan Türkiye burada çok önemli" diye konuştu.

-"İşsizlik rakamını yüzde 5'in altına düşürmeliyiz"-

2011 yılında cari açığın 77 milyar dolar olduğunu, geçen yıl ki oranın 50 küsür milyar dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Olpak, rakamın düşmesinden mutlu olduklarını ancak seviyenin hala yüksek olduğunu söyledi.

Olpak, enflasyon rakamlarının yüzde 6.6 seviyelerine geldiğine işaret ederek, "Burada enflasyonun verdiği mesaj, 'Artık ben yüzde 5-6'lar seviyesine demir attım. Buralarda kalacağım, zıplayıp bir yerlere kadar gitmem. Bundan sonra yavaş yavaş da olsa aşağı yönlü gideceğim' İşletmeler açısından bu önemli. Dikkate almamız lazım" ifadelerini kullandı.

İşsizlik rakamlarının yüzde 9.2'lerde olduğuna dikkati çeken Olpak, sözlerini şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

"Yüzde 9,2 elbette bakıldığında mutlu olunacak bir rakam değil. Ama yine AB'de işsizlik ortalamasının yüzde 14-15 mertebesinde olduğunu hatırlarsak, burada da bazı şeylerin hakkını teslim etmemiz gerekir. Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5'in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim."

Düzce Valisi Adnan Yılmaz da fahri üyesi olduğu MÜSİAD'ın her geçen gün gelişen bir kurum olduğunu anlattı.

"MÜSİAD, Türkiye'nin özeti ve özüdür" diyen Yılmaz, 2023 vizyonu doğrultusunda hep birlikte çalışacaklarını, iş adamlarından bu anlamda destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Olpak, derneğe yeni katılan üyelere rozet taktı.

Tek listeyle girilen seçimde MÜSİAD Düzce Şube Başkanlığı'na İsmail Çakmak getirildi.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: