MÜSİAD Ekonomi Ajandası Toplantısı -İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Alkin: -Yüzde 5.7 gibi iddialı bir büyümeyi istiyorsakcari açık verilmesi kaçınılmazdır"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, "Yüzde 5.7 gibi iddialı bir büyümeyi istiyorsak cari açık verilmesi kaçınılmazdır"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, "Yüzde 5.7 gibi iddialı bir büyümeyi istiyorsak cari açık verilmesi kaçınılmazdır" dedi.

MÜSİAD Antalya Şubesi'nin Talya Convention Center'da düzenlediği 2'inci Ekonomi Ajandası toplantısında konuşan Prof. Dr. Alkin, Türkiye'nin dünya milli gelirinin yüzde 1.1'ini ürettiğini söyledi. Türkiye'nin dünyada yaşanan krize rağmen yakaladığı büyüme hızına dikkati çeken Alkin, "Yüzde 5.7 gibi iddialı bir büyümeyi istiyorsak cari açık verilmesi kaçınılmazdır" dedi.

Reklam
Reklam

İhracat gelirlerinin arttırılmasıyla cari açığın aşağı çekilebileceğini vurgulayan Alkin, 75 milyar dolar cari açığın korkulacak bir rakam olmadığını vurguladı. Bu nedenle üzülmenin gereksiz olduğunu savunan Alkin, "Ayrıca cari açığı indirmenin bedelini iyi hesap etmemiz gerekiyor. Böyle küresel krizin yaşandığı süreçte sıfır büyüme gibi bir şansımız yok. Yüzde 4 büyüme bile az bir büyümedir" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedefinde iddialı ise askeri ve ekonomik karar datalarını üretmesi gerektiğini vurgulayan Alkin, "Bir uydunun 1 kilogramlık katma değerini almak için 6 bin kilogram tekstil ürünü satmak zorundayız. Ya tekstilin katma değerini yükselteceğiz ya da uyduyu biz üreteceğiz. Türkiye artık ileri teknoloji üretmek zorunda" dedi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ise Avrupa'da kriz yaşanırken Türkiye'nin yüzde 8-9 büyüme gerçekleştirmesinin tesadüflere bağlanamayacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: