MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Bekmez:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, İran'da gerçekleştirilen "Yatırım Fırsatları Forumu"nun oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, İran'da gerçekleştirilen "Yatırım Fırsatları Forumu"nun oldukça verimli geçtiğini belirtti. Bekmez, yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Ali Riza Beygi'nin daveti üzerine "4. Uluslararası Yatırım Fırsatları Formu"na katıldıklarını ifade ederek, programa Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda yatırımcı katıldığını söyledi. Makü Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reza Masrour'dan bilgi aldıklarını anlatan Bekmez, "Bizim için en önemli problem gümrük oranlarıdır. Gümrükleri ön plana çıkartalım. 1980 yılına kadar Erzurum, Türkiye'nin en gelişmiş şehirleri arasında ilk ona giriyordu" ifadelerini kullandı. İran ile ticaret yaparak, bu açığını kapatılmasını öneren Bekmez, şunları kaydetti: "Ermenistan zaten kapalı, Azerbaycan ile pek fazla ticari ilişkilerimiz yok. Onlar da bizimle ticaret yapmaya korkuyorlar. Türkiye ile ilişkileri çok artırırsalar devlet olma özelliğini kaybedeceklerinden korkuyorlar. Çünkü Azerbaycanlılar diyecek ki, biz sizinle birleşmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki, Nahçivan'ın da böyle bir talebi olmuştu. Fakat Türkiye cesaret edemedi, kabul etmedi. Şimdi biz de İran ile uğraşıyoruz ama 10 yıldır bir başarı elde edemedik. İnşallah bu dönemde bu başarıyı sağlayacağız." Bekmez, MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin girişimleri sonucu Tebriz'de kurulması kararlaştırılan MÜSİAD Tebriz Temsilciliği'nin hizmete başladığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: