Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kılçık Çözüm Süreci Ve Terör Sorununa Değindi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, ülkenin işsizlik, cari...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, ülkenin işsizlik, cari açık gibi en temel sorunlarının başında terör belasının bulunduğuna dikkat çekti.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, bu problemin ancak birlik olunarak çözüme kavuşabileceğini söyledi. Kılçık, “Geçen haftalarda ki beyanlarımızda, ‘Gaziantep sadece Türkiye’nin değil dünyanın parlayan yıldızı olacaktır’ demiştik. Hemşerilerimiz eğer okudularsa 19 Mart 2013 tarihli Ulusal Sabah Gazetesinin Ekonomi sayfasında yer alan bir habere göre Suudi Arabistanlı bir kimya devi 150 den fazla KOBİYLE Gaziantep’e 5 milyar dolarlık ‘Özel Kimya Parkı kurmayı hedefliyor’ haberine şahit olmuşlardır. Bahsi geçen proje ile ülkemize 10 yıl gibi kısa bir zamanda 60 milyar dolarlık bir döviz getirisi sağlanması öngörülmektedir. İşte tüm bunlar umudun ve refahın ve barışın ve kısacası aşın işin-kalkınmanın ve güvenin habercisidir" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamalarında toplumun çoğunluğun sesinin ve asgari müşterekle görüş birliğinde olan kesimin etkisinin olduğunu kaydeden,Kılçık, "Örneğin“Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Denizli'de yaptığı açıklamada, terörün bitmesini istediklerini belirtip, ‘Çözüm sürecinde şehit yakını ve gazilerin hassasiyeti dikkate alınmalı. Bizi üzmeyecek, incitmeyecek her türlü çözümü destekliyoruz’ demişlerdir. Rol model olabilecek kuruluşların temsilcilerinin fikirlerini açıklıkla beyan etmelerine hele ki bu niyetler memleket yararına ise hoşgörüyle karşılanmalıdır"dedi.

Herkesten bu önemli süreçte son derece dikkatli olmasını isteyen K.Ali Kılçık “ Türkiye şuanda çok iyi bir sürece girdi ve pozitif bir atmosfer yakaladı. Güzel bir ivme kazandı. Bu bağlamda çözüm sürecinde terörün bitirilmesi için uğraşanlar taşın altına ellerini koyanlar, bir risk aldılar canları pahasına bir yola açıktılar. Bu liderler bana göre Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş en cesaretli liderlerdir” dedi.

Reklam
Reklam

“Bu bağlamda ‘çözüm sürecine’ ülkemizin her yerinden çok büyük bir destek var” diyen Kılçık, “Vatandaşlarımızın, basınımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği çok önemli. Güneydoğu Bölgesi terörden en fazla acı çekmiş bölgelerimizden biri. Bugün işsizlik, çevre sorunları, ulaşım ve benzeri temel sorunlar ve şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın sorunları fazlaysa sorunları çözülmemişse bunun ana ve tek nedeni terördür. Bu sebeplerden ben görüyorum ki bu bölgedeki vatandaşlarımız bu süreçten daha fazla umutlular ve herkes terörün bitmesini istiyor. Süreci zedeleyecek gereksiz açıklamalar ve değerlendirmelerden kaçınmalıyız” diye konuştu.

TERÖRÜN ÜLKEMİZE MALİYETİ 300-500 MİLYAR DOLARI BULDU:

MÜSİAD Başkanı Kurt ali Kılçık konuşmalarına şöyle devam etti:

“Hükümetimiz 10 yıla yakın bir zamandır yürüttüğü ve takdire şayan çalışmaları çabaları sonunda geldi bu noktalara. Bu yeni bir süreç değil 10 yıllık cesaret dolu politikaların geldiği bir evredir. Türkiye değişik dönemlerden geçerek bugünlere gelebildi. 30 yılda 30 bin insanımızı kaybettik. Manevi acılar bir yana ülkemize bu kavganın maliyeti 300-500 milyar dolarları bulduğu tahmin ediliyor. Ülkemizin geleceği eriyip yok oluyor. Buna seyirci kalmak büyük vebal ister. Önceki evreler olmasaydı bugün tüm halkımız daha ileri seviyelerde refah dolu ve rahat bir hayat yaşayabilirdi. Şimdi ise bu gün Türkiye çok mesafeler aldı bu konularda. Konuşulamayanlar konuşuldu, tabular yıkıldı ve her şey her yerde tartışılır bir hal aldı. İnsanlar daha objektif düşünür bir hale geldi. Çözümü destekleyen tüm siyasetçiler bu platformu bu ortamı sağlamaya gayret etti. Yürütülen bu çözüm sürecinde öncelikle vatandaşlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Basınımızın pozitif desteği çok önemli. Bu süreç de dürüstlüğe ve samimiyete ihtiyaç var. Hükümet siyasi bir risk alarak ülkenin geleceği için elini taşın altına koyuyor. Siyasi bir risk var ve vatandaşları için bunu göğüslüyor.” Süreçte esas başarı sağlayacak temel unsurun milletin kendisi olduğunu söylemek isterim dedi Başkan Kurt Ali Kılçık. Milletin çok büyük bir kısmının etnik köken ve siyasi tercihi farklı olsa da çözüm sürecinin bir an önce hedefine ulaşmasını istediğini açıklıkla belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kılçık konuşmalarını şöyle tamamladı: “Bu gün geldiğimiz noktada son derece umutluyum. Bu sürecin başarıya ulaşmasını istemeyen güçler var ve olacaktır aramızda? İç ve dış etkenler. Türkiye'nin bu terör belasıyla, bundan sonra da yaşamasını isteyen mihraklar olabilir, tekerimize çomak sokanlar, yangına körükle gidenler, kışkırtma yapabilirler, bunlara karşı toplumun tüm kesimlerinin, herkesin uyanık olması lazım. Dün gece Ankara da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezine yönelik gerçekleştirilen terör eylemleri bu iddiamızın en bariz kanıtlarıdır. Bu tür olayları kime karşı icra edilmiş olursa olsun ve her kim olursa olsun şiddet ve terörün her türlüsünü esefle kınıyoruz. Bu doğrultuda eylemlerimize, attığımız adımlarımıza, açıklamalarımıza dikkat etmeliyiz. Birlikte barış içerisinde yaşama duygusunu ne kadar çok kabullenebilirsek, ne kadar kuvvetli tutarsak, çözüm sürecini baltalayan etkenlerin da önü o kadar çok kesilmiş olacaktır. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda ülkemiz bunu başaracaktır ve bu yolda asla taviz vermeyecektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz