MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Topçu, MTSO'yu Ziyaret Etti

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, Türkiye'nin dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğunu belirterek, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ülkenin dünya

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, Türkiye'nin dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğunu belirterek, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ülkenin dünya ticaretini yönlendireceğini bildirdi.

Topçu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Toptaş ve Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Topçu, MÜSİAD Malatya Şubesinin daveti üzerine kente geldiklerini, şubenin yeni binasını açacaklarını söyledi.

Gazetecilerin ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini sorması üzerine Topçu, Türkiye ekonomisinin şu an için iyi yolda olduğunu belirtti. Dernek olarak ülke ekonomisine ilişkin genel değerlendirmelerini geçen hafta yaptıklarını hatırlatan Topçu, "Şu anda Türkiye'nin önündeki en büyük sorun, ortak gelir tuzağı. Onu aşmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak da Ar-Ge çalışmalarına önem vermemiz ve katma değerli ürünler üretmemiz gerekiyor. İnşallah hükümetimiz bununla ilgili gerekli tedbirleri alacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu da değerlendiren Topçu, kanunun henüz çok yeni olduğunu anımsattı. Topçu, "Türkiye dünyaya ayak uydurmak zorunda. Onun için bu Ticaret Kanunu da bizim dünya ticaretimizi yönlendirecektir" dedi.

MTSO Başkan Yardımcısı Sıddık Özdemir de, Malatyalı iş adamlarının dünyanın hemen hemen her ülkesinde bulunduğunu belirterek, bu iş adamlarının, hem ülkenin hem de kentin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Tekstilin lokomotifinin Malatya olduğunu dile getiren Özdemir, ancak son zamanlarda yapılan değerlendirmelerin kendilerini üzmeye başladığını söyledi.

Özdemir, Topçu'ya kayısı hediye etti.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: