Müsiad İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç:

Türkiye'nin cari açığının bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre 13 milyar 685...

Türkiye'nin cari açığının bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre 13 milyar 685 milyon dolar azalarak 31 milyar 83 milyon dolara gerilediğini ifade eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç, cari açığın daha da düşürülmesi için yurtiçi tasarrufların arttırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de tasarruf oranının oldukça düşük seviyelerde olduğunu ifade eden MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç, "Cari açık problemiyle ilgili alınacak birincil önemi haiz önlemlerden biri de yurtiçi tasarrufların arttırılmasıdır. Zira Türkiye’de tasarruf oranı oldukça düşük seviyelerde gerçekleşmekte ve yatırımları karşılayamamaktadır. Bu da dış finansman ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Tüketimi cazip hale getiren bir finansal yapı yerine, yatırım araçlarının sayısının arttırılması ve finansal sisteme olan güveni arttırmaya yönelik çabaların çoğaltılması gerekmektedir. Bu çalışmalar, ayrıca, Türkiye’de halk arasında gayrimenkule yönelik olan yatırım felsefesinin değiştirilmesi yönünde de hizmet etmelidir. Türkiye’nin bundan sonra benimseyeceği büyüme modelinde, ihracat önemli bir yer tutmalıdır. İhracat, Türkiye’nin 2011 yılı itibariyle oldukça sağlam bir duruş sergileyen ekonomisinin, hemen hemen tek önemsenecek problemi olan cari açık sorununun çözümünde de kritik bir rol oynayacaktır. Bu sebeple, üretimde ihracata yönelik bir strateji oluşturulması önem arz etmektedir. İhracata yönelik üretim teşviki, ihracatta ürün çeşitliliği, ihracatta pazar çeşitliliği, ithalattaki yapısal sorunların çözümü bu politikanın daha da başarılı olması için atılması gereken başlıca adımlar olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: