MÜSİAD İzmir’de organ bağışı kampanyası başlattı

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, organ bağışı kampanyası başlattı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı...

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, organ bağışı kampanyası başlattı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk, vatandaşlara çağrısında bulunarak, “Bağışladığınız her organ, yaşama tutunan bir insan anlamına geliyor.” dedi. Çabuk, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlediği toplantıda, “Organ bağışı, tedavileri süren hastalarımız için yaşam umududur. Vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda basın yayın kuruluşlarımıza da önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da çağrıda bulunarak, "Organ bağışı yapınız, çünkü bir gün sizin de sağlığınız bozulabilir ve organa ihtiyaç duyabilirsiniz." dedi. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Hoşcoşkun, Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Sistemi'nin oluşturulmasında önemli katkı sağladığını, aynı zamanda Ege Bölgesi ve İzmir'de ilk olarak EÜ kliniğinde 1987 yılında, Konyalı Behice Bor'a böbrek nakli yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Hoşcoşkun, hedeflerinin böbrek bağışının kadavradan çok, beyin ölümü gerçekleşmiş insanlardan yapılması olduğunu belirterek, sayı ne kadar artarsa o kadar çok hastaya ulaşma imkanı doğacağını ifade etti. Hoşcoşkun, "Şunu hepimiz unutmamalıyız ki bugün ben, siz, ayakta dolaşan insanlarımız, işinin başındakiler tamamen sıhhatli olarak hayatımızı idame ettirmekteyiz ama hiçbirimizin garantisi yoktur. Yarın ya da yarından sonra veya bayramdan sonra her birimiz, Allah korusun böbrek ihtiyacı olan, kalp veya karaciğer nakilleri gereken birer hasta birey haline dönüşebiliriz. İşte bunu idrak ederek, sıhhatli ve aklımız başımızdayken, öldükten sonra organlarımızın bir başkasında hayat bulması için bağışlamamız gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda MÜSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Dr. Şükriye Alyanak’a teşekkür ederek derneğin yayınlarını ve çini bir tabak hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz