MÜSİAD Şube Başkanı Çolakbayır Fransa Senatosu'nu kınadı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sözde Ermeni soykırım...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sözde Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlere para ve hapis cezasını öngören yasayı kabul eden Fransa Senatosu'nu kınadı.

Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, “Fransa Ulusal Meclisi'nin, tek taraflı, haksız ve uluslararası hukuka aykırı bir biçimde 'sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmeyenlere para ve hapis cezasını öngören' yasa tasarısını kabul etmesini kınıyoruz” ifadelere yer verdi.

Reklam
Reklam

Çolakbayrakdar, kendini demokrasinin ve özgürlüğün beşiği olarak gören Fransa’nın, dayanağı olmayan çirkin bir iddiayı temel alarak, düşünce ve ifade hürriyetini kısıtlayıcı bir karar almasının, hiçbir özgürlük anlayışıyla bağdaşmayacağını belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, “Fransa’nın bundan böyle, özgürlükler ve demokrasi adına hiçbir ülkeye söyleyecek tek bir sözü dahi olamaz.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, “Bu tarihi ayıp, ne yazık ki siyasi menfaatler uğruna oynanmış bir trajediden ibarettir. İş dünyası olarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin böylesine esef verici kararla zedelenmemesi için, yapılan bu büyük hatadan dönülmesini umut ediyoruz.” şeklinde tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz