MÜSİAD Şube Başkanı Karaca'dan AÜ RektörüProf. Dr. Aydın'a ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca, yönetim kurulu üyeleriyle Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca, yönetim kurulu üyeleriyle Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ı ziyaret etti.

MÜSİAD Eskişehir Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaca, ziyarette, MÜSİAD'ın raylı sistemler yan sanayi için hazırladığı proje raporunu sundu, üniversitelerin, sanayici ve iş adamlarıyla işbirliğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Aydın da Türkiye'nin 2023 vizyonuna hazırlanması için üniversiteye düşen görevlerin bilincinde olduklarını belirterek, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Rraylı sistemler ve havacılık kümelenmesi için üniversitemiz hazırlanmaktadır. Gelecek 10 yılda 5 bin kilometre konvansiyonel hat, 10 bin kilometre hızlı tren hattı inşa edilecek. Raylı sistemler için bir lokomotifin maliyeti 3 milyon avro iken test parası 3-5 milyon avro olabilmektedir. Vagon üretimi için 80 bin avro gerekirken test için 125 bin avro ödenmektedir. Teknolojiyi üretmenin yanında güvenlik testlerini yapmak ülkeye büyük döviz kazandıracaktır. Bu nedenle Raylı Sistem Mükemmeliyet Merkezi'ne üniversite olarak talip olduk. Projeyi Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütebilmekteyiz. Devlet Planlama Teşkilatı'na bu projeyi sunduk ve defalarca anlattık. Onayını aldık. 240 milyon avro yatırım gerektiren bu projenin finansman sorununu çözdük."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: