Müsiad Suriye Konusunda Umutlu

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Suriye konusunda umutlu olduklarını ve bölgede güzel günlerin yaşanacağını...

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Suriye konusunda umutlu olduklarını ve bölgede güzel günlerin yaşanacağını kaydetti.

Suriye’de yaşanan iç savaş ve Türkiye-Suriye ilişkileri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, "Bugün Türkiye bölgede öncü rol üstlenerek, Ortadoğu’da birleştirici bir rol oynamaktadır. Yarın diktatörlerin değil, halkın başa geçtiği bir Suriye’de bu daha da iyi anlaşılacaktır. Bu da ülkemiz için gerek prestij açısından, gerekse ticari manada oldukça önemli bir getiri sağlayacaktır. İnancım bu yöndedir. Savaş maalesef bizim bölgemizin kaderi durumunda. İnşallah bu makus talih, emperyalist güçlerin planladığı bu yanlış çizgilerin hepsi kısa sürede yok olur. Temeli 1900'lü yılların başında cetvelle çizilen sınırlarımız, bugünkü Ortadoğu’nun sınırları ve başına konulan kukla liderler de maalesef bugünlerin hazırlayıcısıdır. Ama artık halk, yönetim ile uyuşmadığının farkına vardı ve neticesinde bugün yaşananlar ortaya çıktı. Arap baharı ile bu ilk olarak Tunus’ta ortaya çıktı. Devamı Mısır ve Libya’da geldi ve bugün de Suriye’de halk artık kendi kaderini kendisi belirleme isteği içerisinde. İnşallah bu karanlığın sonu aydınlık olacaktır. Uzun vadede düşünecek olursak, Suriye ile ticari ilişkilerimiz daha da gelişecektir. Elbette bizim iş adamlarımızın, sanayicilerimizin, Suriye’de, İran’da ve Kuzey Irak’ta bir takım yatırımları vardı. Ama bugün yaşanan olumsuzluklar, yarın öncü rolü üstlenen lider ülke konumunda olan Türkiye’nin de büyük katkılarıyla düzelecek olan bir Ortadoğu’da her şey lehimize çevrilecektir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MÜSİAD olarak bölgenin kalkınması için elini taşın altına koyan herkese, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Dağtekin, "MÜSİAD olarak, ekonomik noktada bize ne düşerse onu yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Allah'ın izniyle 11 Ekim’de Sayın Başbakanımızın da katılımıyla açılacak olan ve 11-14 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da kurulacak olan fuarımıza katılacak olan dünyanın birçok ülkesinden 5 bin dolayında iş adamını ülkemizde ağırlayacağız. Ülkemiz için büyük bir fırsat olan bu fuar kapsamında ağırlayacağımız misafirlerimizin bazılarını da değişik illerimize götürerek, oranın sanayisi hakkında bilgiler vermeyi planlıyoruz. Hangi ilde hangi yatırım daha faal ise o iş koluna sahip olan iş adamımızı o ilimize götürerek, ülkemizin her bölgesine yeni yatırımların gelmesini sağlayacağız. Onlara ürettiklerimizi göstereceğiz. İnşallah onlarla işbirliği yollarını birlikte arayacağız ve büyük Türkiyemizin daha da büyümesi için yeni yatırımcılara kucak açacağız. Bu fuara davet edilen ülkeler arasında Suriye de var. Doğal yapı ile yönetilecek bir Suriye'nin en erken bir şekilde sanayisinin ve ekonomisinin kalkınması için onları da davet ettik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: