MÜSİAD Üyeleri Iftar Sofralarını Suriyeli Sığınmacılarla Paylaştı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle Malatya’da...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle Malatya’da birlikte oruçlarını açtı.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, yaptığı açıklamada, Ramazan ayına sırasıyla Myanmar, Suriye ve bu yıl da Mısır'da meydana gelen olaylardan dolayı buruk bir şekilde girdiklerini ifade etti.

Müslümanlar üzerine büyük oyunlar oynandığını ve zulüm yapıldığını kaydeden Gök, "Bugün Suriye'den gelen, zalim Esed'in zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Lokmalarımızı onlarla paylaşmak istedik." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Bu iftar sofrasının sadece bir yemek olmadığını ifade eden Gök, şunları söyledi: "Kardeşlerimize moral vermek istedik. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Çünkü Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen bir inanca sahibiz. Bugün bu inanca hizmet etmek için buradayız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: