Müsiad Ve Gökkuşağı Derneğinden Memur-sen’e Destek

Memur-Sen tarafından başlatılan kamuda kılık kıyafet serbestliğine destek olan MÜSİAD ve Gökkuşağı Adıyaman şubeleri, Memur-Sen...

Memur-Sen tarafından başlatılan kamuda kılık kıyafet serbestliğine destek olan MÜSİAD ve Gökkuşağı Adıyaman şubeleri, Memur-Sen Adıyaman Şubesini ziyaret etti. Ziyarete MÜSİAD Adıyaman Şubesi Başkanı Mehmet Dağtekin ile Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Memur-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Gaffari İzci, “Kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattığımız işyerlerine serbest kıyafetle gitme eylemimize destek her geçen gün artarak devam ediyor. Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyamıza ilgi gösterip destek veren sivil toplum kuruluşları, kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattığımız eylemi desteklediklerini belirten ziyaretleri sürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

MÜSİAD Adıyaman Şubesi ve Gökkuşağı Derneği yönetim kurullarının sendikayı ziyaret ederek Türkiye’de bir milat olacak bu eylemden dolayı

Memur-Sen’i tebrik ettiklerini anlatan İzci, şöyle konuştu: "Bu süreçte bizi yalnız bırakmayarak her türlü desteğini esirgemeyen ilimizin seçkin sivil toplum kuruluşlarından MÜSİAD ve Gökkuşağı’na, değerli başkanları Mehmet Dağtekin ve Sezai Yılmaz’a, yönetim kurullarına ve kıymetli üyelerine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.”

MÜSİAD Adıyaman Şubesi Başkanı Mehmet Dağtekin de, ülkemizin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Birbirimize kenetlenmemiz gereken bu dönemde aramıza tefrika ve mesafe koyacak her türlü uygulamayı ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu bakımdan toplumsal mutabakatın en üst seviyede sağlanması için herkes ve her kurum elinden gelenin fazlasını yapmakla yükümlüdür. 12 Eylül darbesinin ürünü olan, çalışanlarımıza ve okuyanlarımıza bugüne kadar çok ciddi sıkıntılar yaşatarak insanlarımız arasında gerginlik oluşturan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasını veya ortak mutabakat metnine dönüştürülmesini de bu minvalde çok önemli görüyoruz. Bu anlamda Memur-Sen’in başlattığı kamuda serbest kıyafet uygulaması eylemini önemsiyor ve destekliyoruz. İnsanlarımız giydikleri kıyafetlere göre değil, ürettikleri işe göre değerlendirilmelidir.”

Reklam
Reklam

Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz da Memur-Sen’in haklı talebini desteklediklerini ifade ederek sürecin başından beri yanlarında olduklarını belirtti.

Yılmaz, özgürlük ve demokrasi taleplerinin tabandan gelirse daha kıymetli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Memur-Sen’in bu eylemi milletimizden büyük teveccüh ve destek görmüş, görmeye de devam etmektedir. Özgürlük ve demokrasi çıtasının yükseltilmesi halkın talebidir. İktidar bu talebi görmeli ve kısa zamanda gereğini yapmalıdır. Köhnemiş ve çağdışı uygulamaların insanlarımızı huzursuz ve verimsiz kılmasına asla müsaade edilmemelidir. Gökkuşağı Derneği olarak Memur-Sen’in başlattığı bu süreci, demokrasi, özgürlük ve insan hakları ekseninde sonuna kadar destekleyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: