MÜSİAD Ve ORAN Kalkınma Ajansı Bölgesel İşbirliği Platformu

12 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İş Formu'nun ikinci ayağı 13-14 Ekim'de Orta Anadolu Kalkınma

12 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İş Formu'nun ikinci ayağı 13-14 Ekim'de Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle Kayseri'de yapılacak.

MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada, Kayseri'de ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını söyledi.

Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Bölgede işbirliği platformu olarak adlandırdığımız bu organizasyonda ORAN'la ortaklaşa bir çalışma yürüteceğiz. Bölgede işbirliği platformu çatısı altında işadamlarımızla şehrimizdeki sanayicileri bir araya getireceğiz. İlklerin şehri olan Kayseri böyle bir çalışmayı ilk kez yapmakta. Ortaklaşa yapılacak bu işbirliği platformunun Türkiye'de ilk protokolü MÜSİAD ile Oran Kalkınma Ajansı arasında imzalandı. 7 şubemizde çalışmalar devam etmekte. Yerel kalkınmanın hızlanması, Anadolu'da bulunan KOBİ'lerin gelişmesi açısından bu platformlar son derece önemli. İşletmecilerimizin pazar paylarının arttırılması, işbirliği kültürümüz gelişmesi, markalaşmış kurumsal işletmeler olabilmesi önemli. Kayseri sanayisinin uluslarası pazarlarda rekabet edebilmesi için MÜSİAD olarak çalışmaya devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da ajans olarak mali ve teknik destek verdiklerini belirterek, "ORAN olarak 4 aydır çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma MÜSİAD çerçevesinde kalkınma ajanslarıyla yapılan ilk işbirliği. 11-12'sinde bizimde katılacağımız MÜSİAD İş Forumu'nun 2. ayağı 13-14 Ekim'de Kayseri'de gerçekleştirilecek. Mısır, Fas ve Pakistan'dan yaklaşık 40 kişilik yatırımcı işadamını burada ağırlayacağız. Bu sayede hem bölgemize yatırım çekme hemde ihracat ve işbirliği imkanlarını arttırmak için ajans olarak gayret göstereceğiz. Bu MÜSİAD ile başlatmış olduğumuz işbirliği devam edecektir. Bundan sonra daha geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız" dedi.

Muhabir: Yemliha Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: