MÜSİAD'dan AK Parti'ye kapatma davasına tepki

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin açılan davayı eleştirerek, "Bu iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından ön incelemede reddedilmelidir. Gerekirse millet iradesini tekrar ortaya koymak için genel seçimlerin erkene alınması dahi düşünülmelidir" dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, her ne olursa olsun hukuk sisteminin özenle korunması ve siyasi mücadelelere araç edilmemesi gerektiğini söyledi. Bolat, "Özgürlükçü hukuk anlayışına dayanmayan değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ve siyasi iktidar mücadelelerine araç olan bu iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından ön incelemede reddedilmelidir. Görevinin başında olan bir Cumhurbaşkanı için böyle bir talepte bulunmak Türkiye'nin devlet geleneklerine aykırıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Ömer Bolat, "AB ile katılım müzakerelerinin yürütüldüğü, güvenlik güçlerinin terör ile mücadele ettiği bir dönemde halkın kaderi ile oynama keyfiliğini göstermek, ülkemize yapılan büyük bir kötülük olmuştur. Gerekirse millet iradesini tekrar ortaya koymak için genel seçimlerin erkene alınması dahi düşünülmelidir" açıklamasında bulundu.

İHA