Müsiad'dan Başkan Uzer'e 'hayırlı Olsun' Ziyareti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi, geçen haftalarda yapılan genel kurul sonrasında yeniden...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi, geçen haftalarda yapılan genel kurul sonrasında yeniden başkanlık koltuğuna oturan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Başkanı Kurt Ali Kılçık, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'i parti binasında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Başkan Uzer'in Gaziantep'e hizmetlerinden bahseden MÜSİAD Başkanı Kılçık, şöyle konuştu: "İktidar partisinin il başkanı olmak demek hakikaten toplumun yükünü çekmek anlamına geliyor. Bizde biliyoruz ki iktidar partisinin başkanı halka hizmeti hakka hizmet addeden bir yapıdadır. Tabii ki seçim demokratik bir süreçtir. Rekabet olsun ama husumet olmasın. Her şeyi kıvamında bırakmak gerekiyor. Değişim olmazsa işletme körlüğü denen olay meydana geliyor. AK Parti'de de değişim kültürü var. 22 yıllık derneğimiz şu an beşinci genel başkanını değişmiş durumda. Biz de Gaziantep şubesi olarak 6. başkanımızı değiştik. Yönetimimize genç arkadaşları alarak onların yetişmesini sağlıyoruz. Onlar hazır olmalı ki gözümüz arkada kalmamalı."

Reklam
Reklam

BAŞBAKANIMIZ SAYESİNDE ADAM YERİNE KONUYORUZ

İktidarın çalışmalarını anlatırken Türk işadamlarının ülkeler arasında saygınlığının arttığını da anlatan Kılçık, şunları söyledi: "Başbakanımızın ve heyetinin tam kadro yanındayız. Çünkü, Başbakanımız son 10 yılda bir süreç içerisinde dış ülkelerde tabiri caizse adam yerine koydurdu. Daha önce gelişmemiş bir ülkeden gelen bir işadamı gibi algılanırdık. Bugün ise hükümetimizin uygulamaları, Başbakanımızın duruşu sayesinde gittiğimiz yerlerde oturtacak yer bulamıyorlar."

Ülkemizin güzel bir noktaya geldiğini anlatan Kılçık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımızın 2023 hedefleri noktasında da çalışmalarımız var. Madem bu ülke bizim, madem bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz, o zaman bu ülkeye olan borcumuzu ödemek zorundayız. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasın ki bizde gelecek nesillere daha güzel bir ülke, bir dünya bırakalım. Neticede güçlü ekonomisi olan ülkeler dünyada söz sahibi oluyor. Gücü olan kuralları koyuyor. Dolayısıyla bizde güçlü olacağız. 7/24 herkes çalışacak, herkes yaptığı işin en iyisini yapacak."

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de AK Parti'nin MÜSİAD ile paralel görüşlere sahip olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:"Bende geçmişte görev yapmış birisi olarak kendimi bir MÜSİAD'lı görüyorum. AK Parti'de biz sizi büyük bir sivil toplum örgütü olarak görüyoruz. AK Parti kurulduğundan bu güne MÜSİAD ile paralel görüşleri olmuştur. Çünkü aynı gönül dünyasının insanlarıyız. Ülkemizin sorunlarına aynı pencereden bakıyoruz."

AMACIMIZ ÜLKEYE HİZMETTİR

AK Parti'nin bu ülkede etkin olmasında MÜSAİD'ın önemli destekleri, katkıları olduğunu belirten Uzer, sözlerini şöyle sürdürdü: "MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerimizin yurt dışında ciddi bir muhatap olarak görüşmesi bizler için mutluluk verici. Çünkü bazı şeyleri devlet eliyle yapmak mümkün değil. Ülkelerin tanıtımında sivil toplum örgütlerinin çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. MÜSİAD gibi derneklerin bu işi bir gönül çerçevesinde yapmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu mevkilerde görev almamızın ortak amacı bu ülkeye hizmet etmektir. Bunu yaparken maddi bir beklentimiz yok. Gücümüz neye yetiyorsa bu ülke için onları yapmaya çalışıyoruz. Bu ülke bizim için çok önemli, çok kıymetli."

Reklam
Reklam

Bizlerin gidebileceği başka ülke olmadığını anlatan Uzer, şunları söyledi: "Bizim İsviçre'de Amerika'da evimiz, işimiz yok. Biz Anadolu'da doğduk. Şerefimizle de Anadolu'da yaşayacağız. Bizden sonraki nesillerin bu ülkede güzel bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Bizim bütün kaygımız, bütün çabamız, bütün derdimiz bu. Bu noktada MÜSİAD gibi bizimle aynı gönül penceresinden bakan sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz ciddi bir şekilde devam edecektir. MÜSİAD'ın üye profiline de baktığımızda milliyetçi, muhafazakar, vatanını milletini sevenlerin bir araya geldiği bir dernek. Çok sayıda insana işveren aş veren bir dernek. MÜSİAD yenilenme işini Türkiye'de yapabilen en iyi sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Kurulduğundan beri, 45-50 yıl başkanı değişmeyen sivil toplum örgütleri de var. Bunları aşacağız. MÜSİAD'ın değişimini, gidişatını geleceğe dönük iyi görüyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: