Müsiad'dan beyaz et sektörüne destek

BALIKESİR (İHA) - Kuş gribi hastalığı nedeniyle satışları durma noktasına gelen beyaz et sektörüne, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) yönetimi, iftar yemeğinde tavuk yemekleri yiyerek destek verdi.

Cumartesi akşamı Müsiad Bandırma Şubesi'nin Oda Restaurant'ta düzenlediği tavuk yemeklerinden oluşan iftar yemeğine, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Müsiad Bandırma Şubesi Başkanı İhsan Turgut'un yanı sıra Balıkesir, Erdek, Gönen, Bursa, Ankara ve İstanbul'dan da çok sayıda Müsiad üyesi katıldı. İftar davetinin ana menüsünü tavuk etli yemeklerle tavuklu börek oluşturdu.

Reklam
Reklam

Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdere, göçmen kuşlardan kaynaklanan ve sadece kısıtlı bir bölgede görülen hastalığın yetkililerin anında ve hızlı

müdahalesiyle başka yere sıçramadan yok edildiğini belirterek, son derece moderne ve hijyenik şartlarda üretim yapan entegre tavukçuluk tesisleri için bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. İftarda tavuk etinden oluşan yemekler yediklerini söyleyen Büyükdere, "Bütün davetliler tavuk etli yemekleri yedi. Biz burada haksız yere krize giren ve binlerce kişiye iş olanağı sağlayan bir sektöre destek vermek için tavuk yedik. Halkımızın ve medyanın da desteğiyle tavuk sektörünün bu krizi atlatmaya başladığını ve satışların yeniden yükselmeye başladığını görüyoruz" dedi.

İftar yemeğinden sonra Müsiad'ın ve Bandırma şubesinin faaliyetlerini anlatan bir sinevizyon gösterisi sunularak, Müsiad'da 10. yılını dolduran üyelere plaketleri verildi.