Müsiad’dan İmza Kampanyasına Destek

Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü serbestliği getirilmesi için düzenlenen imza kampanyasına MÜSİAD Adıyaman Şubesi de...

Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü serbestliği getirilmesi için düzenlenen imza kampanyasına MÜSİAD Adıyaman Şubesi de destek verdi.

Memur-Sen Adıyaman Şubesi tarafından Demokrasi Parkı'nda kurulan platformda başlatılan imza kampanyasına MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ve üyeler de destek verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dağtekin, “Türkiye özellikle demokratikleşme yolunda çok büyük adımlar atıyor. Bu paralelde Memur-Sen, Türkiye’nin kangren yaralarından biri olan başörtüsü konusunda da parmak basmış ve 10 milyon imza ile bu konuyu tekrar gündeme taşımak istemiştir. Başörtüsünün özellikle kamu alanında hâlâ sorun olduğu gerçektir. Eğer bir amirimiz bu konuda hakkında ses çıkarmıyorsa bu, amirin kendi inisiyatifi ile söylemediğindendir. Ama normalde kanun noktasında sıkıntımız başörtüsüyle ilgili olsun, kılık kıyafet ile ilgili olsun...Bu sıkıntılar mevcut olduğu için biz MÜSİAD Adıyaman Şubesi olarak Memur-Sen’in düzenlemiş olduğu bu imza kampanyasına destek vermek üzere iş adamlarımız, arkadaşlarımızla birlikte geldik. İnşallah Türkiye’nin diğer sorunları yanında başörtüsüyle ilgili, kılık kıyafetle ilgili bu sorun da bir an önce çözülmüş olur. Kaldı ki biz aynı zamanda Müslüman bir ülkeyiz. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Kur’an’ın hükmüyle, ayetin hükmüyle farz olan bir örtü konusunun hâlâ memleketimizde sorun olması, hâlâ bizim bu alanlarda bu konuyu konuşuyor olmamız da inanç özgürlüğü konusunda bir sıkıntıdır. Hakkımızın bize verilmesi noktasında elbette taleplerimiz vardır. Biz, bu talepleri dillendiren Memur-Sen’e teşekkür ediyoruz ve kendilerine destek olduğumuz burada bildiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: