MÜSİAD'dan İzmir'deki belediyelere 'EXPO eleştirisi'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, EXPO 2020 adaylığı konusunda...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, EXPO 2020 adaylığı konusunda ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ne İl Özel İdaresi'nin ne de ilçe belediyelerin en küçük bir gayretleri olmadığını belirterek sert eleştirilerde bulundu.
MÜSİAD’ın Pınarbaşı’nda Ülkü Yarış Pisti’ndeki restaurantta gazetecilere yönelik düzenlediği basınla sohbet iftarında konuşan Başkan Çabuk, İzmir’in EXPO 2020 adayı olması ve konu ile ilgili özel yasanın çıkarılmasının herkesi muttu ettiğini söyledi. Çabuk, ancak EXPO 2020’nin kazanılabilmesi için sadece hükümetin yapacaklarını yeterli görüp beklemenin ikinci kez hüsranla sonuçlanabileceğini ifade etti. EXPO’ya hazırlanma konusunda yerel yöneticilerin, başta büyükşehir, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerinin neler yapacağı, hangi projeler üzerinde çalıştıklarını ne duyduklarını ne de gördüklerini anlatan Çabuk, “EXPO 2015’i kaybetmemizin en önemli sebebi hazırlıksız olmamızdır. Böyle giderse korkarız yine hazırlıksız olmanın sonucu ile yüzleşeceğiz. Şans fırsatlara hazırlıklı olmaktır.” dedi.
2015 EXPO’suna aday olan İzmir’in bütün kurumlarının birlik olduğunu ama o son andaki gayret ve çabanın yeterli gelmediğini dile getiren Çabuk şunları söyledi:
"İzmir şehri fiziki donanım itibariyle EXPO yapmaya müsait değil. Avrupa’ya gidip gelenler bunu çok iyi bilir. Milano kazandı. Seçimlerden önce fuar için gittiğimde Milano’ya hazırlanmış fuar alanını İzmir hayal bile edemezdi. Hükümetin gayretleri kendi sorumluluk alanlarında. İş bize düşüyor. Yereldeki sivil toplum kuruluşlarına, basına, yerel yönetimlere düşüyor. Ne büyükşehrin, ne özel idare ne de diğer belediyelerin en küçük bir gayretleri yok. Yapılanlar kamuoyuna açıklanmıyor belki de yapılıyordur ama bilmiyoruz. İzmir’in merkezi, Kadifekale, Konak, Karataş’a uzanan bölgeyi yarın sabahtan gidin, dolaşın İzmir mi burası? Gelenleri nereye götüreceğiz. Bizim değerlerimizi göstereceğimiz yerler, 600 yıldır yaşadığımız kültürümüz, mutfağımız, tarihi eserlerimizdir. Göstereceğimiz yerleri gidin bakın, İzmir mi orası. İzmir’i özümsemiş mi, neyi yaşıyorlar. Kendime iğneyi batırmaya çalışıyorum. Büyükşehir uyuyor, ilçe belediyeleri uyuyor. Hatta ilçe belediye başkanları her şeyi bırakmışlar, önümüzdeki seçimde kim büyükşehire aday onun kavgasına düşmüşler. Sizlerden (basın) de bir hareket bekliyorum. Sorgulamamız lazım. Biz ne yapmamız lazımsa onu yapalım. Lütfen söyleyin. Ben şundan endişe ediyorum. 2020 suçlu aramaya kalkarsak, suçlu arayacağız. Şimdiden yola koyulup bir kere kentimizi fiziki donanıma getirmek. Bunu başkalarından beklemek olacak şey değil. O İzmir’i birlikte inşa edelim. Bize düşeni sonuna kadar yapmaya hazırım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz