“MÜSİAD’ın arıcak ziyareti

‘’MÜSİAD ilçelerle buluşuyor’’ projesinin 3. ilçesi Arıcak oldu.

Toplantının açılış konuşması yapan ARICAK Kaymakamı Zekeriya GÖKER MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK’ e ve MÜSİAD Yönetim kurulu üyelerine ‘’ teşekkür ederek ilçemize hoş geldiniz ‘’dedi.

GÖKER; ilçenin iklim ve coğrafi konumu sebebiyle tarımın yapılamadığını belirtirken ilçenin arıcılık yapmak için iyi bir potansiyeli olduğunu, arıcılık toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretim faaliyeti olduğunu söyledi. Arıcılığı daha da geliştirirsek ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlayacak ve ilçe halkının refahı ve ekonomik düzeyi artacaktır dedi.

Reklam
Reklam

İlçede azda olsa üzüm yetiştiricisinin olduğunu söyleyen GÖKER; Üzüm ticaretinin yapılmasından ziyade üzümün işlenerek satılması İlçe ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacaktır dedi.

Arıcak’ta yetişen üzümün işlenmediğini dile getirirken,Bu bölgede yetişen üzüm Lice de işlendiği için Lice üzümü olarak da anılır.

Arıcak Kaymakamından sonra söz alan Arıcak Belediye Başkanı Cemil CAN; MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK’ e ve MÜSİAD üyelerine ‘’ teşekkür ederek sözlerine başladı.

Belediyenin çalışmalarından bahseden CAN; Akdağ bölgesinde bulunan karanlık dere mevkiinde bir sulama Gölet’i yapıldığı takdirde arazilerimizin büyük kısmının sulanabileceği ve bu sayede kiraz ve badem yetiştiriciliğinin yapılarak ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanacağını söyledi.

Ayrıca Akdağ bölgesinde bitki türünün fazlalığından ötürü çok kaliteli bal elde edildiğini bunun için Arıcak’ta arıcılığın desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlçemizin alt yapı ihalesinin yapıldığını ve haziran sonuna kadar alt yapı sorununun çözüleceğini belirterek su taşkınlarına karşı dere ıslahı ihalesinin yapıldığını ve on yataklı Arıcak Devlet Hastanesinin yer temini ve ihalesinin yapıldığını, toplu konut için yer in belli olduğunu ancak TOKİ ile bir anlaşma yapılamadığını belirterek sözlerini noktaladı.

Reklam
Reklam

Arıcak Belediye Başkanından sonra söz alan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK;

MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak “MÜSİAD İlçelerle Buluşuyor” projesini başlatırken amacımız her ilçemizin sorunlarına İlçe yöneticilerimiz ile çözüm aramak. Ekonomik konularda ilçelerimizin neler yapabileceği hususunu görüşmek olduğunu belirtti.

GÖK; Arıcak ismi bu güne kadar hep terörle anıldı, bizimde açıkça destek verdiğimiz barış süreci sonrası bu güzide ilçemiz makûs talihini yenecektir İnşallah dedi, Arıcılığın mutlaka geliştirilmesinin gerektiğini hatta bu balın marka değerinin olmasına vurgu yaptı.

Elazığ’da 33 çeşit üzüm yetişmektedir, şehrimizde bu üzümleri işleyecek meyve suyu fabrikası kurulması halinde bu bölgede yetiştirilen üzümünde katma değerinin daha yüksek olacağını dile getirdi. Sözlerine devam eden GÖK;

Ters lale konusunda yönetmelikler aşılabilirse ilçeye ciddi bir gelir olabileceğini söyledi. Mikro kredilerle ev tipi küçük işletmelerle ailelerin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmaların gerekliliğine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında ilçe protokolüne MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından Plaket takdim yapıldı ve İlçede başarılı olan üç öğrenciye MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından tablet bilgisayar hediye edilmesi ile son buldu.

Muhabir : A.AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz