Müsiad'tan Süerece Tam Destek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, terör sorununun çözümüne...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, terör sorununun çözümüne yönelik olarak hükümetin kararlılığı ve duruşunu doğru bulduklarını ve bu süreci desteklediklerini söyledi.

Balin, dernek binasında yaptığı açıklamada, “Biz sanayici ve iş adamı derneğiyiz. Onun için gerek dünya gerekse de Türkiye ekonomisi ile yakinen ilgileniyoruz. Bunun yanında sosyal toplum meseleleriyle de yakından ilgileniyoruz. Bu bağlamda MÜSİAD, yurt içinde ve yurt dışında büyük organizasyonlar gerçekleştirerek, iş forumları düzenliyor. Bunun yanında fuar organizasyonları yapıyor. Bunların temelinde hem Türkiye sermayesinin hem de Türkiye’de bulunan üyelerinin dünya piyasasında ufuklarını açmak, onlara yeni pazarlar kazandırmak, dünya piyasasında ihracatlarını artırmak için büyük çabalar gösteriyor” dedi.

Reklam
Reklam

MÜSİAD olarak sosyal olaylara duyarlı bir şekilde yaklaştıklarını kaydeden Balin, “MÜSİAD, yurt içinde de kendi üyelerine yönelik hem kişisel hem kurulsal hem de ticari manada, bunun yanında endüstriyel anlamda çok büyük destekler veriyor. MÜSİAD sadece sanayi, ticaret ve parayla ilgilenmiyor. Sosyal olaylarda da çok duyarlı bir şekilde hareket ediyoruz. Bunun en güzeli daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile alakalı bir rapor hazırlamıştık. Geçen yılda yeni anayasa çalışmasıyla alakalı hem hükümete hem de diğer sivil toplum örgütlerine taslak hazırladık ve sunduk” diye konuştu.

Balin, 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için yapılması gereken çalışmaların olduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“Biliyorsunuz Türkiye 2023 hedefine kilitlendi. Bu yılda ne olmasını istiyoruz? Bu yılda Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine girmelidir. Gelişmiş ülke statüsü kazanacağız. Kişi başı milli gelirimiz 25 bin dolara yükselecek. Bunların olabilmesi için sadece ihracat yapmak, mal üretmek yetmez. Bunun yanında gerçekten gelişmiş ülke statüsüne kavuşabilmenin önemli etkenlerinden bir tanesi de, insanların sosyal refaha, sosyal mutluluğu yakalaması ve yaşanabilir bir ülke olması, bunun yanında da eğitim seviyesinin yüksek olmasıdır. Bu sağlanmadan 2023 yılındaki bu hedefleri sağlayacağımızı şahsen çok düşünmüyorum. “

Reklam
Reklam

Balin, terör sorununun çözülmesiyle ilgili yapılan çalışmaları net bir şekilde desteklediklerini kaydederek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son 30 yıldır yaşanan terör sıkıntısı ve çeşitli problemler hem üyelerimizi çok ciddi manada etkilemekte hem de ekonomi noktasında çok ciddi kayıplar vermektedir. Bu bölgeyi bilen bir sivil toplum örgütü olarak, bu bölgede yaşanan sıkıntıları yakinen takip eden bir sivil toplum örgütü olarak biz şunları söylüyoruz; “Türkiye’nin geleceği için atılan adımlar konusunda anlayışlı ve sağduyulu olmalıyız. Doğru olduğuna inandığımız bu sürece net bir şekilde destek veriyoruz. Oldukça yoğun olarak tartışılan bu sürece kısır bir bakış açısıyla bakmamak gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda geleceğini yeniden inşa etme süreci olarak bakıyoruz. Türkiye’nin kalkınması ve tüm vatandaşların mutluluğu, özgürlüğü ve demokrasinin yerleşmesi için büyük bir engelin ortadan kalkmasıdır. Telafisi ve acısının hiçbir şekilde mümkünü olmayan, kaynaklarımızı, enerjimizi, evlatlarımızı ve yarına dair umutlarımızı tüketen terör sorununun çözülmesi, sonrasında daha yaşanabilir bir ülke, uluslararası saygınlığı artmış bir ülke olacağız. Bu ortamda hükümetin kararlı ve sabırlı duruşu, risk alma cesareti ve dirayetini doğru buluyoruz, bu süreci destekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

ORDUZU BELEDİYE BAŞKANI'NDAN MUSİAD'A ZİYARET

Öte yandan Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin’i ziyaret etti.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, ziyarette yaptığı konuşmada, “Mehmet Balin, MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevine seçildi. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz