Musiki Derneği Büyük Ustayı Andı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Musiki Derneği, 24 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Musiki Derneği, 24 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin usta sanatçısı Neşet Ertaş anısına konser düzenledi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde 12 sanatçıdan oluşan saz ekibi ve 25 sanatçıdan oluşan koro, 'Bozkırın Tezenesi' olarak bilinen usta sanatçıya ait 19 türkü seslendirdi. İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ve İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik’in de katıldığı konsere yaklaşık 250 kişi izledi.

Konser öncesi Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı Ayfer Özden kısa bir konuşma yaptı. Yılda iki kez bu yönde konserler düzenlediklerini belirten Özden, düzenledikleri bu konseri geçtiğimiz aylarda vefat eden Neşet Ertaş’ın anısına hazırladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından başlayan konserde, Ertaş’ın birbirinden güzel 19 eserinin seslendirildiği konser davetlilerden tam not aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: