Muşlu Hacker İş Başında

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde eğitim gören MalcolM-X lakaplı bir hacker, Hz. Muhammed'e...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde eğitim gören MalcolM-X lakaplı bir hacker, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür ve filmi yayan tüm sitelere savaş açtıklarını söyledi.

Muş’a ait birçok web sitesinin güvenlik açığını kontrol ettiklerini belirten MalcolM-X, Mti, başta resmi kurum web siteleri olmak üzere birçok sitenin güvenlik sebebiyle sınıfta kaldığını söyleyerek, “İsmini vermek istemediğim birçok web sitesinden binlerce üye ve yetkilinin kullanıcı adı, şifre ve mail adreslerine erişilebiliyor. Açıklarla ilgili site yöneticilerini uyardım. Amacım, Muşlu hemşehrilerimin güvenliğini sağlamaktır. Sitelerin güvenlik açıklarını tespit ederek site ya da forum yetkililerini bilgilendirip web sitelerindeki açıkları kapatmalarında yardımcı oluyorum ve bu kullanıcı adı ve şifrelerin başkalarının eline geçmesini önlemeye çalışıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin en büyük hacker gruplarında yer aldığını iddia eden MalcolM-X, görevlerinin Türkiye’nin resmi kurumlarına ait web sitelerinin güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca Amerika ve İsrail web sitelerine yaptıkları saldırılara 5 bin civarında siteyi kapattıklarını belirten MalcolM-X, “Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürleri ve filmi paylaşan, yayan tüm sitelere savaş açtık. Yaptıklarını onlara bu şekilde ödetmeye çalışıyoruz. Tüm Müslümanların da bu olaya tepisini belirtmesi gerektiğini gerekiyor” diye konuştu.

MŞÜ Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde okuyan MalcolM-X, elinden geldiğince Muşlu hemşehrilerine yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kullanıcı adı ve şifrelerin daha güvenli olması için zorlu bir şifre kombinasyonunun tercih edilmesi gerektiğini ifade eden MalcolM-X, mail hesapları için kullanılan şifrelerin sitelere üye olurken kullanılmaması gerektiğini konusunda da uyarılarda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: