Muşlu kadınlar 91 bin lira mikro kredi kullandı

Kalkınma Bakanlığı'nın SODES destekli projesi çerçevesinde 91 üyeye toplam 91 bin TL kredi kullandırıldı. Kredilerin...

Kalkınma Bakanlığı'nın SODES destekli projesi çerçevesinde 91 üyeye toplam 91 bin TL kredi kullandırıldı. Kredilerin geri ödemelerinin ise yüzde 100 oranında gerçekleştiği kaydedildi.
Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Girişimci Kadınlar, Kalkınan Muş" projesinin kapanış sunumu yapıldı.
Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Muş Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdaresi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yürütülen ‘Girişimci Kadınlarla Kalkınan Muş’ projesinin kapanış sunumu yapıldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı ve Proje Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Hüseyin Göktürk, SODES Koordinatörü ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Proje Koordinatörü Sönmez Turgut, Muş Şube Müdürlüğüne Sakine Çelik, Merkez Müdürü Bensu Ağaoğlu, SODES Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, SODES Uzmanları Yunus Yalçın ve Özgür Korkmaz, mikro kredi desteği alan kadınlar katıldı.
Sunumda Kalkınma Bakanlığı'nın SODES destekli projesi çerçevesinde 149 bin 100 liralık projenin 148 bin lirası kredi verilmek üzere planlandı. Bu kapsamda 91 üyeye toplam 91 bin TL kredi kullandırıldığı belirtildi. 2012 yılı Ocak ayı itibariyle üyelerden tahsil edilen toplam kredi miktarı 17 bin 337 TL olduğu, kredilerin düzenli geri ödenme oranının yüzde 100 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Reklam
Reklam

“PROJE, SAMİMİ VE AZİMLİ İNSANLAR İÇİN FAYDALI”
Sunum sonunda mikro kredi faydalanıcılarını dinleyen Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk şunları söyledi: “Valiliğimizce desteklenen SODES projesi kapsamında güzel bir proje yapılmış. Biz gerek Muş toplumunda bir farkındalık yaratmak ve bir diğeri ise ihtiyaç sahibi bayanlarımıza ulaşabilmek adına böyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıda ziyadesiyle memnun olduk. Projemizin amacı özellikle Muş kadınımızın bölge kadınlarımızın sosyo ekonomik niteliğine kendi beceri ve yeteneklerini destekleyerek ileriye götürmektir. Gerçekten samimi ve azimli olan insanlar için güzel olduğunu gördüm. ‘Yuvayı dişi kuş yapar’ atasözümüzün bu projede ne kadar yerinin olduğunu ve isabetli bir söz olduğuna şahit oldum. Bu noktada kendi beceri ve yeteneğin olması ile bizimde fırsat vermemiz toplum için güzel bir gelişme. Biz burada balık vermiyoruz, balık tutmayı da öğretmiyoruz. Bizim yaptığımız ise balık tutmak için gerekli malzemeyi veriyoruz.” 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 6. maddesi ile yoksullara kredi verilmesinin il özel idaresinin görev ve yetkileri arasında yer aldığını açıklayan Proje Koordinatörü Sönmez Turgut, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Mikro kredinin amacı klasik yollarla kredi alamayacak kişilere (özellikle kadınlara) yönelik olarak yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizliği, işsizliği, azaltacak şekilde, bireyi ekonomiye ve topluma katmaktır. Mikrokredi kendi işini kurarak gelir getirici faaliyette bulunan yoksullara destek vermeyi esas almıştır. Mikrokredide kefalet, teminat veya senet benzeri işlemler istenmediği gibi icra takibi de yapılmaz. Mikrokredide esas olan güvendir. Bütün verilen paralar kredi olup, borç olarak verilir ve haftalık taksitlerle geri toplanır. Başlangıç kredi alan üye aldığı krediyi zamanında öder, böylece kredisini artırma hakkına sahip olur.”
Öte yandan sunumdan sonra proje faydalanıcısı, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk’e kendi işlediği bir atkıyı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz