Muşlu Öğrenciler Bingöl Kaplıcalarını Gezdi

Muş Valiliği koordinasyonunda SODES kapsamında desteklenen “Sanal Dersane Merkezleri-3” adlı proje ile okuma salonlarına devam...

Muş Valiliği koordinasyonunda SODES kapsamında desteklenen “Sanal Dersane Merkezleri-3” adlı proje ile okuma salonlarına devam eden öğrenciler için Bingöl gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında Bingöl Kaplıcalarına, yüzen adalara gidildi. Daha sonra Bingöl şehir merkezi ve Kültür Merkezi gezdirildi. Geziye katılan öğrenciler, programa katılmaktan dolayı duydukları mutluluklarını dile getirdiler. Öğrenciler, bir eğitim dönemi içerisinde yapılan bu etkinliklerle adeta bir yılın yorgunluğunu attıklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Gezi programı hakkında bilgi veren Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, proje sayesinde birçok dar gelirli öğrenciye ulaştıklarını söyledi. 4 bin öğrencinin projeden faydalandığını ifade eden Asi, şunları söyledi: “Öncelikle bu proje kapsamında desteklerinden dolayı Muş Valiliği'ne teşekkür etmek istiyorum, projemiz kentin varoşlarında yaşayan ve yeterli maddi imkânı bulunmayan, yaşadıkları yerleşim birimlerinde ilköğretim çağındaki çocukların ve gençlerin, gerek eğitim ve öğretim yönünden gerekse sosyal yaşam kalitesi yönü ile oldukça düşük olan standartlarını, proje ile yapılacak faaliyetlerle yükseltilmesi, maddi imkânsızlıklar nedeni ile dershanelere gidemeyen öğrencilere eğitim vermeyi amaçladık. Öğrencilerin okullarında aldıkları araştırma, performans ve proje ödevlerinin hazırlanmasına destek olmayı, ödüllü yarışmalar ve değişik aktivitelerle bu gençlerin sosyal yönlerinin de geliştirilmesi planlandı. İlimiz DPT verilerine göre sosyo-ekonomik açıdan ülkemizdeki 81 il arasından 80. sıradadır. Bu yüzden ailelerin çoğunun maddi durumu istatistikî verilere göre yetersizdir. Sanal Dersane Merkezleri bu sene 3. defa Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. 2010 yılından beri Sanal Dersane Merkezleri projesi ile yaklaşık 4 bin öğrenci, proje kapsamında çeşitli etkinliklere katılma imkanına sahip oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: