Musluk Hırsızlarına "asma Kilitli" Önlem

Tarsus'ta bir okulun yönetimi, musluk çalan hırsızları engellemek için okulun bahçesindeki çeşmeye asma kilitli kapak yaptırdı.

Tarsus'ta bir okulun yönetimi, musluk çalan hırsızları engellemek için okulun bahçesindeki çeşmeye asma kilitli kapak yaptırdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gazipaşa Mahallesi'ndeki Lütfiye Benli İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan musluklar daha önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 3 kez çalındı.

Hırsızları engellemek için çare arayan okul yönetimi, çeşmelerin bulunduğu kısma sacdan kapak yaptırdı. Okul çıkışlarında muslukların bulunduğu kısmı asma kilitle kapatan yetkililer, uygulamayla hem muslukların çalınmasını engelliyor hem de su israfının önüne geçiyor.

Reklam
Reklam

Sacdan yapılan kilitli bölme sayesinde artık hırsızlardan kurtulduklarını belirten okul yetkilileri, "Eskiden geceleri 'Acaba okulun muslukları çalındı mı-' düşüncesiyle uyuyamıyorduk. Bu bölme sayesinde hem hırsızlardan korunuyoruz hem de okulun suyunu açık bırakıp gidenlerden, araba yıkamaya gelenlerden kurtuluyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: