Musluksuz ne demek? Musluksuz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Musluksuz kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Musluksuz kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Herkes tarafından kullanılan ve günlük hayatta karşılaşılan kelimeler, dilimize pelesenk olsa da bazen anlamları tam olarak bilinmeden kullanılabilir. Bu sebeple kelimelerin anlamları araştırmak istenebilir. Araştırmalar sonucunda da TDK tarafından yayımlanan bilgilere ulaşılır. Musluksuz kelimesi de anlam bakımından merak edilerek araştırılan kelimelerden bir tanesidir. Türkçe konuşan herkesin kullandığı Musluksuz kelimesi ne demektir?

Musluksuz Ne Demek? Musluksuz TDK sözlük anlamı nedir?

  • Musluksuz kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Musluksuz kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Musluksuz TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. sıfat Musluğu olmayan

    Musluksuz Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Kız, herkesten önce çeşmenin musluksuz oluğuna ağzını dayayıp lıkır lıkır ve kana kana suyunu içti." - Osman Cemal Kaygılı

Anahtar Kelimeler: