Müslümanlar Oslo Sinagog'u Önünde Kalkan Oluşturdu!

Acı olaydan bir hafta sonra, yaralar sarılıyor

Oslo'da "barış halkası"

Kopenhag'da bir Sinagog'un önünde yaşanan ve iki insanı canından eden vurulma olayının üzerine Norveç'te Müslüman bir grup böyle şeylerin bir daha yaşanmaması için Sinagog'ları koruma altına aldı.

Oslo'daki Sinagog'un çevresini kuşatan ve bir "barış çemberi" oluşturan Müslümanlar, Kopenhag'da yaşanan terör olayının çok kötü bir trajedi olduğunu ve artık Musevi toplumuna yapılan bu tacizlerin durması gerektiğini açıkladı.

Grup, Facebook'tan şöyle bir açıklama yaptı;

"Islam dini hangi dine mensup olurlarsa olsunlar insanları kardeşimiz sayıp onları korumak üzerinedir. Asla nefret edenlerle aynı seviyeye düşmeyeceğiz. Müslümanlar olarak Musevi toplumuna yapılan bu tarz saldırıları kınadığımızı söyleyip onlara desteğimizi veriyoruz. Bu sebeple 21 Şubat'ta Oslo'da Sinagog'ların çevresinde bir kalkan oluşturacağız."

Reklam
Reklam

Oslo'daki Musevi toplumunun başındaki isim Ervin Kohn Müslüman grubun insiyatifini desteklerken, bunun çok olumlu bir adım olduğunun altını çizdi.

Aynı zamanda Duke Üniversitesi'nden Abdullah T.Antepli böyle girişimlerin doğru yönde adımlar olduğunu ve desteklediğini açııkladı.

Facebook'ta 1,500 kişi etkinliğe katılırken, bugün itibariyle dünyanın dört bir çapında çeşitli şehirlerde Sinagog'ların çevresinde barış halkaları oluşturuluyor.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/02/19/muslim-group-oslo-synagoge\_n\_6708702.html?ncid=fcbklnkushpmg00000063