"Müslümanlara izin var Hıristiyanlara yok" tartışması

LONDRA (ANKA)- İngiltere'de öne sürülen bir tasarıda, Hıristiyanların okullarda haç takmasının yasaklanmasına karşın diğer dini sembollere bir kısıtlama getirilmemesi üzerine ülkede yeni bir tartışma başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Güneyinde bulunan Croydon Konseyi tarafından ortaya atılan taslak öneride "bazı istisna durumlar" dışında okullarda dini takıların kullanılmasının yasaklanması gündeme geldi. Öneriye göre tasarıda geçen istisnalar arasında Hindu'ların taktığı pamuk bilezik, Sikh çocukların kollarına takılan metal bilezikler var. Müslümanların taktığı ve içinde duaların bulunduğu muska ve benzer takılar da istisnalar arasında kabul ediliyor.

Reklam
Reklam

Ancak Müslüman, Hindu ve Sikh'lerin bu tip dini takılar takabilmesine karşın Hıristiyan çocukların haç takmasını yasaklayan öneriye İngiltere içinden bazı kesimler tarafından eleştiri geldi. İngiliz basınına göre bazı grupların eleştirileri üzerine Konsey, tasarının hala kabul edilmediğini ve gelecek geribildirimler ışığında yeniden şekillenebileceği açıklamasında bulundu.