'müslümanların Masumiyeti' Filmine Tepki Eylemi

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından 'Müslümanların Masumiyeti" filmine tepki eylemi düzenlendi.Alperen Ocakları Samsun İl...

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından 'Müslümanların Masumiyeti" filmine tepki eylemi düzenlendi.

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından organize edilen eyleme DOST-DER, EBİRDER, DESK, SİYAH ve EKSEN derneği üyeleri de destek verdiler. Samsun Öğretmenevi önünde toplaan eylemciler, ellerinde parkrat ve dövizlerle 19 Mayıs Bulvarı'ndan yürüyerek Burvar AVM önündeki alanda basın açıklamasında bulundular.Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Çoşkun Arslan yaptığı açıklamada," Her fırsatta İslam’a, inançlarımıza ve Müslümanlara saldırmayı gaye edinen Yahudiler bir kez daha İslam dünyasının reflekslerini ölçmek amacıyla iğrenç bir filme imza atmışlardır. Peygamberimize (s.a.v.) ve Müslümanlığa ağır şekilde hakaret eden, yapımcılığını İsrail asıllı Amerikalı Nakoula Basseley Nakoula'nın üstlendiği "Müslümanların Masumiyeti" adlı film İslam dünyasını provake etmeye yönelik oynanan oyunun son parçasıdır.Son zamanlarda İslam’ın hızla yayılmasından rahatsız olan batı, Müslümanların değerleri ile alay etmek gibi edepsizliği adeta bir alışkanlık haline getirmiştir. Karikatür, içki festivalleri, Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provakatorlüktür. Amaçları Müslümanların kutsal değerleri ile alay etmektir. Ne yazık ki bu tip olaylarla yapılan edepsizlikler batıda bir alışkanlık haline gelmiş, fikir ve inanç hürriyetİ olarak servis edilmektedir. İslam'ın yüce değerlerine ve Hz. Peygamber'e (s.a.v.) hakaret, fikir ve inanç hürriyeti içinde değerlendirilemez. Bu film açıkça provokasyon ve düşmanlığa yönelik davranıştır" dedi.

Reklam
Reklam

En uzak ülkenin bile çok yakınlaştığı, arada hiç bir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce İslam dinine ve onun şanlı peygamberi son peygamber Hz. Muhammed (sav)'e herkes saygı göstermesi gerektiğini hatırlatan Çoşkun Aslan, " Özellikle kendilerini ileri, medeni, demokrasinin en üst noktasında gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu edepsizlikler derhal son bulmalı, film yayından kaldırılmalı ve sorumlular gereken cezalara çarptırılmalıdır"diye konuştu.

Terör örgütünün hiç ara vermeden askerimizi ve polisimizi hedef almaya devam ettiğini ileri süren Aslan konuşmasına söyle tamaladı; " Dün dört askerimizi şehit eden teröristler bu sabah ise 8 polisimizi şehit ederek acımıza acı katmıştır. Şehitlerimizin acısı aziz milletimizin sabır taşını çatlatmıştır. Yıllardır her şehit cenazesi ardından dillere pelesenk edilmiş “Terörle mücadelenin uzun soluklu ve sabır isteyen bir süreç olduğu” lafını lügatlerimizden çıkarmanın vakti gelmiştir. Milletimiz askere gönderdiği evlatlarının tabutlarını değil, teröristlerin perişan edildiği görüntüleri görmek istemektedir. Ana kuzuları birer birer al bayraklı tabutlar içinde sıralanırken edepsizce açılım isteyenlerin açılımı, muhabbet isteyenlerin muhabbeti batsın!"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: