Muşluoğlu için süre bugün doluyor

ANKARA (İHA) - Irak'ın Başkenti Bağdat'ta 5 milyon dolar fidye için kaçırılan ve serbest bırakılacağı açıklanan Türk işadamı Ali Muşluoğlu için tanına süre bugün doluyor.

Türk işadamı Ali Muşluoğlu'nun fidye için kaçırılmasının ardından bekleyiş sürerken, yardım istemek için Ankara'ya gelen Muşluoğlu ailesi, gözyaşları içinde Iraklılar'dan merhamet diledi. Bağdat'ın Kerrade semtindeki El Rabia Oteli'nden iş görüşmesi bahanesiyle çıkarılarak Iraklı direnişçi gruplara teslim edilen 7 çocuk babası Ali Muşluoğlu'ndan, 36 gündür haber alınamıyor. Son olarak 21 Haziran tarihinde rehinenin yakınlarını arayarak, 3 gün içinde 5 milyon dolar fidye bulmazlarsa Ali Muşluoğlu'nu öldüreceklerini belirten Iraklı grubun tanıdığı süre bugün doluyor. Talep edilen 5 milyon dolarlık fidye konusunda devlet yetkililerinin devreye girmesini isteyen direnişçi grubun talebi üzerine Ankara'ya gelen Muşluoğlu ailesi, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM'de yardım aradı. Türk makamlarından fidye konusunda olumlu bir yanıt alamayan Muşluoğlu ailesi, bu kez gözyaşları içinde direnişçilerden merhamet diledi. İHA muhabirine açıklamada bulunan Ali Muşluoğlu'nun kardeşi Ahmet Muşluoğlu, direnişçi grubun istediği 5 milyon dolarlık fidyeyi bulmalarının mümkün olmadığını, bu parayı devletin bir kolay kolay bulamayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

TBMM ve Dışişleri Bakanlığı'nda yaptıkları görüşmeler sırasında yetkililere konuyu ilettiklerini belirten Ahmet Muşluoğlu, olumlu bir netice alamadıklarını kaydetti.

Kardeşinin kurtarılması için yetkililere ve medyaya seslenen Ahmet Muşluoğlu, "Ali Muşluoğlu'nun 7 çocuğunu ortada bırakmayalım. Bu çocuklar için babalarını kurtaralım" dedi.

Ali Muşluoğlu'nun eşi Havva Muşluoğlu ise, kocasının kaçırılmasından sonraki 35 günün, 35 yıl gibi geçtiğini belirtti. Havva Muşluoğlu, eşinin, çocuklarının ekmek parası için nakliyeci olarak Irak'a gittiğini söyledi. Ali Muşluoğlu'nun nakliyeci olmasına rağmen, işadamı olarak tanıtıldığının altını çizen Havva Muşluoğlu, "5 milyon dolar fidye istiyorlar. Bizim bu parayı bulmamız mümkün değil. 5 milyon dolarımız olsaydı eşim Irak'a gider miydi?" diye konuştu.

Ali Muşluoğlu'nun 7 çocuğundan Nazire Muşluoğlu da, Iraklı gruba seslenerek, "Bizi yetim bırakmayın, babamızı bize bağışlayın" derken oğlu Abdullah, "Babamı kaçıranlardan merhamet diliyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Kendilerinin de çocukları var. Kendilerini bizim yerimize koysunlar" açıklamasında bulundu.
Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Namık Tan dün düzenlediği basın toplantısında, Ali Muşluoğlu'nun kurtarılması için Irak ve ABD makamlarına ve Rehine Çalışma Grubu'na bilgi verilerek yardım talebinde bulunulduğunu açıklamıştı. Tan, Muşluoğlu'nun güvenliğini tehlikeye atmamak için, ayrıntılı bilgi vermemişti.

Reklam
Reklam