Muş'ta 2012-2013 Eğitim Ve Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışı törenle başladı.Türk Telekom İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa, Vali Ali...

Muş’ta 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışı törenle başladı.

Türk Telekom İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa, Vali Ali Çınar ile kamu kurum amirleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimle atılacağını ifade eden Ali Tatlı; “Eğitimde etkili üç unsur vardır. Bunlar okul, çevre ve ailedir. Okul denince en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenlerin en önemli görevleri ise öğrencilerin, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmektir” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan Vali Ali Çınar ise, huzurun önemine değindi. Huzurun olmadığı yerde başarıdan söz edilemeyeceğini ifade eden Çınar; “Öncelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin huzurlu bir eğitim-öğretim ortamında görevlerini yapmaları gerekir. Biz de Valilik, devlet, mahalli idareler ve hayırseverlerimizin destekleriyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Geçen yıl 3 bin 440 derslikte yaklaşık 5 bin öğretmenin görev yaptığını vurgulayan Çınar şöyle konuştu;

“Bu yıl ise bugün itibariyle 3 bin 524 derslikle göreve başlıyoruz ve 5 bin 200 öğretmenimiz görevinin başında. Geçen yıldan nispeten daha iyi bir durumdayız. Halen inşaatı devam eden okullarımızın birçoğu kısa bir süre sonra hizmete girecek dersliklerle birlikte derslik sayımız yaklaşık 3 bin 700 olacaktır. Bunlar elbette yeterli değil. Eğitim-öğretimde modern okullara ihtiyacımız var. Bunun için de Milli Eğitim Bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerle, İl Özel İdaremiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle derslik ihtiyaçlarımızın da en iyi şekilde giderilmesi için büyük gayret sarf ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından ‘Öğrenci Andı’ okuyan öğrenciler sınıflarına girdi. Tören yapılan ikramla son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz