Muş’ta Dereler Taştı Evler Sular Altında Kaldı

Muş’ta karların erimesinden dolayı dereler taştı, il merkezine bağlı Yoncalıöz köyü ile Hasköy ilçesine bağlı...

Muş’ta karların erimesinden dolayı dereler taştı, il merkezine bağlı Yoncalıöz köyü ile Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köyü ve Düzkışla ile Sungu beldeleri sular altında kaldı.

Merkeze bağlı Yoncalıöz köyünün ortasından geçen derenin taşması sonucu köyde 35 ev sular altında kaldı, hayvanlara yedirilen saman ve otlar zayi oldu. Yoncalıöz Muhtarı Selahattin Aydın, şehir merkezine 40 kilometre mesafedeki 650 nüfuslu köyde dere yatağının taştığını söyledi. Aydın, “Taşkın sonucunda birçok vatandaş evini boşaltarak yakın komşulara yerleşmek zorunda kaldı. Hayvanlara verilen samanlar büyük ölçüde zarar gördü. Her yıl ilkbahar aylarında dere yatağının taşımasıyla dere yakınında bulunan çok sayıda vatandaşın evi bu şekilde sular altında kalıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Evinde eşi ve çocuklarının mahsur kaldığını belirten Metin Akpolat, çocukları evden çıkardığını; ancak eşyaların büyük bir bölümünün sular içinde kaldığını ifade etti.

İhbar üzerine köye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdahale (AFAD) Müdürü Abdurrahim Dayanan, “Şu anda ekibimiz köyde incelemeler yapıyor. Derenin taşması sonucu köyde bir sel tehlikesi mevcuttur. Buna dönük önlemlerimiz başladı. Özellikle vatandaşların tahliye edilmesi ve ardından vatandaşların mağduriyetini giderilmesi için gereken çalışmalarımıza devam ediyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: