Muş'ta "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenlenecek

Ekonomi Bakanlığı ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) işbirliğiyle, Muş'ta "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri"nin düzenleneceği bildirildi.

Ekonomi Bakanlığı ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) işbirliğiyle, Muş'ta "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri"nin düzenleneceği bildirildi.

Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, yatırımcıların yurt dışı pazar payından daha fazla istifade edebilmeleri için, 5 Nisan'da seminer düzenleyeceklerini bildirdi.

Kentte ihracatın artması ve sanayinin gelişmesi için çaba göstereceklerini kaydeden Sinecem, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

"Yurt dışı gezi, fuar ve pazar araştırma nedeniyle semineri düzenleyeceğiz. İlimizde ihtiyaç olan alanlara yoğunlaşarak, üretime katkı sunmaya devam edeceğiz. Muş'ta üretime yönelik faaliyet gösterenlerin bu semineri kaçırmaması gerekiyor."

Reklam
Reklam

Muş'un artık tüketen değil, üreten bir il olduğunu ve bunu son yıllardaki yatırım hamlesiyle gösterdiğini belirten Sinecem, seminere tüm üyelerinin davetli olduğunu kaydetti.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı uzmanlarının, yurt dışındaki pazar araştırması, ihracat mevzuatı ve ihracatta sağlanan devlet yardımları konusunda seminer vereceğini bildiren Sinecem, "Senmirde, hangi ülkenin ne tür ürünlere ihtiyacının olduğu, iş adamlarının çalışmalarını hangi kriterlere göre yapması gibi konular da ele alınacak. Başta gıda, giyim ve mobilya üretiminde faaliyet gösteren üyelerimizin bu seminere katılması gerekiyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz