Muş’ta gıda denetim araçları hizmete girdi

Muş Valiliği tarafından Tarım İl Müdürlüğü’ne ayrılan ödenekle alınan 2 adet gıda denetim aracı Tarım...

Muş Valiliği tarafından Tarım İl Müdürlüğü’ne ayrılan ödenekle alınan 2 adet gıda denetim aracı Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Muş İl Özel İdaresi'nden aktarılan ödenek ile Tarım İl Müdürlüğü’ne alınan 2 adet gıda denetim araçları hizmete sokuldu. Araç teslim törenine, Vali Ali Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Beytullah Bektaş, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Karaca, Vali Yardımcısı Çetin Kılıç, Kaymakamı Mehmet Özer ve kurum amirleri katıldı. İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, gıda sektörünün gelişmesi ile birlikte denetim mekanizmasının da büyük gelişmeler göstermek zorunda olduğunu söyledi. İl Tarım Müdürü Yıldız, "Gıda sektöründeki gelişmelerle denetim ve kontrol de zaruri ihtiyaç haline gelmiş, üretilen ürünlerin üretim aşamasından nihai tüketiciye ulaşana dek tüm süreç denetime tabi olmuştur. Bakanlığımız sorumluluğunda olan gıda denetiminde AB standartlarında mevzuatlar hazırlanmış gıda üretimi ve satışı konusunda çiftlikten sofraya gıda güvenliği bilinciyle ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.
Muş halkının yapılan denetimlerle daha güvenli bir şekilde gıda tüketeceklerine dikkat çeken Muş Valisi Ali Çınar ise şunları söyledi: "İlimizde gıda güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılmasını, rehberlik edici bir denetim anlayışıyla, gıda üretenleri ve gıda satan iş yerlerinin düzenli bir şekilde denetlenmesi ve vatandaşımıza ulaştırılmasını sağlamaya çalıştık. Her an her yerde denetim hizmetlerimizi en iyi şekilde yapabilme temennisiyle ihtiyaç duyduğumuz gıda denetim araçlarının alınmasına karar verdik. Bu karardan sonra İl Özel İdaremizden talep ettik, İl Genel meclisimiz bu araçlar için bütçe tahsis etti ve araçlarımızı alıp hizmete soktuk."
İlk olarak araçlardan birini kullanan Vali Çınar, daha sonra araçların anahtarlarını İl Tarım Müdürü Murat Yıldız’a teslim ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz