Muş’ta Kan Davası Barışla Son Buldu

Muş’ta iki aile arasında 2 yıldan beri devam eden kan davası, kanaat önderleri ve aile...

Muş’ta iki aile arasında 2 yıldan beri devam eden kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.

Muş’a 10 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe köyünde 2011 yılında çocuk kavgası yüzünden Karakaya ve Akyay aileleri arasında çıkan kavgada iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından her iki aile arasında başlayan kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle birlikte sona erdi. Güzeltepe köyü camisinde gerçekleştirilen barış törenine, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ile her iki aileye mensup yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Tören öncesi her iki aileye mensup köylüler, cami içerisinde ayrı ayrı oturtuldu. Davetli sayısının fazla olması nedeniyle cami avlusuna masa ve sandalyeler konuldu ve misafirler burada ağırlandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından, barışın sağlanmasına katkıda bulunan bazı kanaat önderleri konuşma yaptı. Konuşmaların ardından her iki aileye mensup yaklaşık iki bin kişi, Kur’an-ı Kerim'i öpüp altından geçtikten sonra tokalaşıp, sarılarak barıştı.

Reklam
Reklam

Törenin ardından davetlilere, cami içerisinde serilen yer sofrasında yemek ikram edildi.

Mehmet Şah Karakaya isimli vatandaş, barış kelimesinin sevindirici ve mutluluk verici olduğunu belirterek, aralarında kan davası olan iki ailenin barışmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Barış törenine, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Vaizi Abdulhak Akpolat, kanaat önderleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: