Muş'ta Kano, Kürek Ve Yelken Faaliyetleri Başladı

Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi"nin uygulamalı

Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi"nin uygulamalı eğitimleri başladı.

Projenin eğitimleri Muş merkeze 10 kilometre mesafede bulunan Tarihi Murat Köprüsü mevkinde başladı.

Eğitimi izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, projenin Muş'ta su sporlarının yaygınlaşması için önem taşıdığını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı'nın SODES kapsamında desteklediği ve Muş Valiliği koordinasyonunda yürütülen, "Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi" çerçevesinde uygulamalı eğitimlere başlandığını belirten Kartal, projeyle birçok spor branşında sporcu sayısının arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Tarihi Murat Köprüsü'nün bulunduğu mevkide su sporları yapılmasının Muş için ciddi bir tanıtım hizmeti olacağını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüzce yürütülen projeyle, Murat Nehri'nde kano, kürek ve yelken sporları düzenleyerek, ilin güzelliklerini tanıtmayı ve gençleri bu sporlarla tanıştırmayı amaçlıyoruz. Projeye 7-18 yaş arası 180 kişi ve 18-29 yaş arası 20 kişinin katılması planlanmakta. Projede 3 eğitmen görev almakta. Proje çerçevesinde spor malzemeleri ve 5 adet kano alındı. Bundan sonra projede yer alan spor kursuyla, sporcular yönelik faaliyetler düzenlenecek. Başarılı kursiyerlere sertifika verilecek."

Muhabir: Özkan Ergün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz