Muş'ta Kano, Kürek Ve Yelken Faaliyetleri Başladı

Muş’ta, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından...

Muş’ta, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi’nin uygulamalı eğitimleri başladı.

Tarihi Murat Köprüsü altında gerçekleştirilen projeyi yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, SODES'in projelerinin Muş'ta günbegün faydası artarak devam ettiğini söyledi. Projenin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Göktürk, “Bu proje sayesinde doğu coğrafyasında insanımızı suyla tanıştırıyoruz. İnsanımızın suya daha sempatili olmasını sağlayarak, bölgemizde su sporlarını yaygınlaştırmayı ve bu güzel sosyal ortamda tarihi Murat Köprüsü’nün alt kısmında su sporlarını yaygınlaştırarak bunun da seyir zevkini halkımıza ve bölge insanına yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu kanolarımızın suya indirilmesi büyük bir başarıdır. Projemize henüz yeni başladık. Bu tür projeleri artırarak Varto ve Bulanık ilçelerimizde de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

SODES kapsamında desteklenen ve Muş Valiliği koordinasyonunda yürütülen, ‘Kano Kürek Yelken Suyun Bereketi Projesi’ faaliyetlerinin uygulandığını belirten Kano Takım Kaptanı Şahin Şahin ise, daha önce teorik bilgiler aldıklarını kaydetti. Teorik bilgilerin bitmesinin ardından suda uygulamalı eğitime başladıklarını ifade eden Şahin Şahin, Muş’ta ilk defa bu sporun yapılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz