Muş’ta Kar Yağışı

Muş’ta, dün geceden beri aralıksız olarak devam eden kar yağışının durması ile birlikte belediye, İl...

Muş’ta, dün geceden beri aralıksız olarak devam eden kar yağışının durması ile birlikte belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri sabah erken saatlerde hem tuzlama hem de kar küreme çalışması başlatarak, vatandaşların şehir merkezinde sıkıntı çekmemesini sağladılar. Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar yağışının durması ile birlikte hazırda bekletilen ekiplerin çalışmalara başladığını hatırlatarak, belediye olarak ilk önceliği ana caddelere verdiklerini söyledi. Başkan Dede, “İlk olarak trafiğin yoğun olduğu İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinde çalışma başlattık. Ardından ara arterlere girerek yol güzergahlarımızdaki sıkıntıları giderdik. Daha sonra mahalle ve sokak aralarına girerek karla mücadele çalışması yapacağız. Yaptığımız çalışma sonucunda biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyacağız” dedi.

Reklam
Reklam

İl Özel idaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür de, kar yağışından dolayı 121 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yentür, “Dün 3 olan kapalı köy yolu sayımız kar yağışından ötürü bugün 121’e ulaştı. Ekiplerimiz sabah erken saatlerde aciliyete göre çalışmalara başladılar. Tipi ve fırtına olmaması halinde akşama kadar köy yollarımızı ulaşıma açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise; Muş-Kulp, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Bulanık-Malazgirt karayolunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, ekiplerin gece saat 01.00’dan itibaren çalışmalara başladıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz