Muş'ta Kardan Kapanan Köy Yollarını Özel Idare Açıyor

- MUŞ'ta kardan kapanan köy yolları, Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından temizlenerek açılıyor. Muş'ta kent merkezine 1 metreye yakın

- MUŞ'ta kardan kapanan köy yolları, Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından temizlenerek açılıyor.
Muş'ta kent merkezine 1 metreye yakın kar yağınca kırsal alanda kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle 368 köyün merkezlerle ulaşım bağlantısının kesilmesi üzerine Özel İdare Müdürlüğüne 85 personel, 50 iş makinesi ile harekete geçti. Aralıksız süren 5 günlük çalışma sonunda 268 köyün merkezlerle bağlantısı sağlandı. Kapalı köy yollarının tümünün kardan temizlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Muş'a uzun yıllardan bu yana ilk kez bu kadar çok kar yağdığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar temizleme çalışmalarının 24 saat esasına göre yapıldığını söyledi. Yentür şöyle dedi:
"Aralıksız süren çalışmalarımız sonucu kardan kapanan 268 köyün yolu temizlendi. Halen 100 köyün yolu kapalı. Bu köylere de 24 saat içinde ulaşmayı hedefliyoruz. Son kar temizleme çalışmaları akaryakıt, personel, kiralama giderleri ile 400 bin liraya mal oldu."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: