Muş'ta Karla Mücadele

Kar yağışı nedeniyle bir haftadan bu yana ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolunun açılması için başlatılan çalışma sürüyor.

Kar yağışı nedeniyle bir haftadan bu yana ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolunun açılması için başlatılan çalışma sürüyor.

Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri tarafından üç gün önce başlatılan çalışmalar aralıksız devam ederken, karla mücadele çalışmalarında kepçe, rotatif, greyder ve kar küreme araçları görev alıyor.

Karayolları ekip şefi Abdurrezzak Uslu, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede, sis ve fırtına nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü söyledi.

Uslu, sabah erken saatlerde başlatılan çalışmaların gece 23.00'e kadar devam ettiğini ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların ağır ilerlediğini vurgulayarak, "Yoğun şekilde çalışmamıza rağmen yolun ulaşıma açılacağı tarihi söylememiz mümkün değil. Hava şartları ne kadar iyi olursa o kadar rahat çalışıyoruz. Ekiplerimiz bazen 500 metre bazen 2 kilometre yolu ancak açıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: