Muş'ta Karma Mücadelede Toplanan Karlar Eritilmeye Çalışılıyor

Muş Belediyesi, şehir merkezinden karla mücadele çalışması kapsamında topladığı ve şehir dışına taşıdığı tonlarca karın...

Muş Belediyesi, şehir merkezinden karla mücadele çalışması kapsamında topladığı ve şehir dışına taşıdığı tonlarca karın eritilmesi için çalışma başlattı.

Kızılağaç yol ayrımında futbol sahası büyüklüğündeki alanda toplanan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki karın erimesi için iş makineleri eritme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada 5 Ocak 2013 günü karla mücadele çalışmasına başladıklarını hatırlattı. Karla mücadelenin 2 ay sürdüğünü ifade eden Muhterem Bozkurt, şehir merkezinde kar kalınlığının 3 metreyi bulduğunu kaydetti. Karla mücadelenin belediyeye külfet getirdiğini ifade eden Bozkurt, çalışmayı belediyenin imkanlarıyla yaptıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kış mevsiminde 24 saat esasına göre çalıştıklarını vurgulayan Bozkurt, şehir merkezinde topladıkları karları 3 ayrı noktada biriktirdiklerini söyledi. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, topladıkları karları erimesi için çalışma yaptıklarını dile getiren Bozkurt, “Yaz mevsimine kadar bu çalışmamızın devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü çok büyük bir alan ve kalınlığı yaklaşık 10 metreyi bulmuş durumda. Bunların erimesi zaman alacaktır. Karların erimesi için iş makineleriyle karları dereye atıyoruz. Eğer bu karları dere yatağına atmazsak çevreye büyük zararlar verebilir. Çevreye zarar vermemesi için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz