Muş’ta Kentsel Dönüşüm Başladı

Muş’ta kentsel dönüşüm kapsamında Kale ve Minare mahallelerinde yıkım çalışmaları başladı.Muş’ta Kale ve Minare mahallelerinde...

Muş’ta kentsel dönüşüm kapsamında Kale ve Minare mahallelerinde yıkım çalışmaları başladı.

Muş’ta Kale ve Minare mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara ait binaların yıkımına başladı. Belediye Başkanı Necmettin Dede, kentsel dönüşüm projesinin Muş’a güzellik katacağını söyledi. Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Kale mahallesinin yeniden yapılandırılarak modern hale getirildiğini belirten Dede, 572 konutun yapılacağı mahallede, hak sahiplerinin yanı sıra, vatandaşların da ev sahibi olma hakkı olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Dede, “Muş’ta kentsel dönüşüm konuşulduğu zaman ben gerçekten çok tedirgindim. Ne oluyor nasıl yapılıyor diye? Sonra gördüm ki gerçekten Başbakanımızın ortaya koyduğu projelerle tahmin ettiğimizden daha çok muazzam bir güzellik arz ediyor. Yapılan kentsel dönüşümle şehirleri ve kentleri kurtarıyor. Şehrimizin Kale Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi başladı. İnanıyorum ki burası bittiği zaman şehre bir güzellik katacaktır. Zaten çok geç kalmış bir projeydi. Van’a Tolu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutları gördüğüm zaman içim sızlıyordu. Değişik şehirlerde yapılan kentsel dönüşümün Muş’ta da neden bu güne kadar yapılmadığına üzülüyordum. Ama şimdi başladı bunun sevincini yaşıyorum. Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Kale mahallesinde yapılan konutlar bittiği taktirde Muş’a bir estetik ve oldukça önemli bir görünüm katacaktır” diye konuştu.

Kale ve Minare mahallerinde 700 ev ve işyerinin yıkımına başladığını hatırlatan Başkan Dede, “Bunların 300 tanesi sağlam, vatandaşın içinde oturduğu evlerden oluşuyordu. Diğer 400 tanesi ise ahır ve kullanılmaz yerler ve arsalardan oluşmaktadır. Vatandaş içindeki malzemeleri almak için yıkımı kendileri yapıyor. Daha sonra biz belediye olarak enkazı kaldıracağız ve ondan sonra çalışmaları başlanacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: