Muş'ta KESK üyeleri iş bıraktı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şube Başkanlığı'na bağlı sendika üyeleri bir günlük iş bırakma...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şube Başkanlığı'na bağlı sendika üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakma eylemine BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, BDP Muş İl Başkanı Fatih Barutçu, BDP il genel meclis üyeleri, parti üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda KESK üyesi katıldı.
KESK’e bağlı sendikaların üyeleri Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yaparak grevde olduklarını açıkladı. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Necmi Erol, “Temel ücretlerin arttırılması amacı ile gerçek bir eşit işe eşit ücret sistemi için gayret gösteriyoruz.” dedi. Erol, okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi:
“Grevsiz Toplu Sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika Olmaz diyenler. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak sadece kendimiz için değil, insanca bir yaşamı hak eden bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz