Muş'ta köy yolları bakım ve onarıma alındı

Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, tahrip olan köy yollarında, bakım ve onarım çalışması başlattıklarını söyledi.

Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, tahrip olan köy yollarında, bakım ve onarım çalışması başlattıklarını söyledi.

Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde 2 bin 500 kilometre olan köy yol ağının, bin 200 kilometrelik kısmında, şiddetli kış koşulları nedeniyle hasar meydana geldiğini ifade etti.

Özellikle menfezlerin zarar gördüğünü belirten Yentür, şunları kaydetti:

"Ekipler, kış boyunca, yoğun kar yağışından dolayı, kapanan köy yollarını sürekli açık tutmak için yoğun çaba sarf etti. Şimdi de köy yollarında bakım, onarım ve yamalama çalışması başlattık. Kar mücadelesinde yapılan harcamanın iki katını, köy yollarında meydana gelen tahribatı onarmak için harcayacağız. Yolların asfaltında tahribat oldukça fazla. Bu durumu düzeltmek ve köy yollarımızı onarmak için, ekiplerimizle yoğun bir çalışma içine girdik. Hasar tespit ve onarım çalışmalarını yürütüyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz