Muş'ta mahsur kalan araçlar saatler sonra kurtarıldı

Muş-Kulp yolunun Kozma Dağı mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 5 minibüs, 2 yolcu otobüsü...

Muş-Kulp yolunun Kozma Dağı mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 5 minibüs, 2 yolcu otobüsü ve çok sayıda araç saatlerce süren hummalı bir çalışma ile kurtardı.
Muş-Kulp yolunda mahsur kalanları kurtarmak için önce Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Yol çalışması esnasında Karayolları'na ait bir aracın üzerine çığ düştü. Çığ haberi üzerine Muş Valiliği İl Özel İdaresi öncülüğünde DSİ, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 112, UMKE ve Karayolu ekipleri alarma geçti. İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür ve Karayolları Van 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri çalışmalara bizzat katıldı. Kozma Dağı mevkiindeki vatandaşlara ulaşan ekipler, daha sonra Muş-Diyarbakır il sınırında mahsur kalanları kurtarmak için yola devam etti. Soğuktan etkilenen vatandaşlar, ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Muş Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, ekiplerin bir dakika bile durmadan mahsur kalan vatandaşlar için çalıştığını ifade etti. Yentür, “Tüm imkanlar seferber edildi. Tüm kurumlar ayrım yapmadan çok güzel bir çalışma yaptı. Yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın yakınları sürekli bizi arayıp bilgi alıyorlardı. Bütün işçilerimiz birer kahramandırlar.” ifadelerini kullandı.
Kurtarma çalışmalarını takip eden Karayolları Van 11'inci Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ise Muş-Kulp-Diyarbakır yolunun tek şeritten açılarak mahsur kalanların kurtarıldığını belirtti. Çığ tehlikesi olduğu için yolu trafiğe açmadıklarını bildiren Arif Çobanoğlu, "Yoğun tipi ve kar yağışından dolayı görüş mesafesi azalıyor ve bu da çalışmaları aksatıyor. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyor. Çığ tehlikesinden dolayı tedbirli çalışmak zorundayız. Şu anda yolu ulaşıma kapattık. Hava şartları düzelince yolu trafiğe açacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz