Muş’ta Memurlara Beden Dili Eğitimi

Muş’un Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde ‘Beden Dili’ eğitimi...

Muş’un Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde ‘Beden Dili’ eğitimi veriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Beden Dili’ eğitimine ilçede bulunan kurumlarda görevli memurlar katılıyor. Konuşma ve işitme engelli vatandaşların kurumlarda kendilerini daha rahat anlatabilmeleri ve sıkıntılarının daha rahat bir şekilde çözüme kavuşturulması için başlatılan eğitimlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Ekiz de katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik; “Konuşma ve duyma engelli vatandaşlarımız resmi kurumlarda sıkıntılarını anlatırken kimse onları anlamıyordu. Duyma ve konuşma konusunda engelli olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını anlamaları için her kurumdan personel görevlendirerek, bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı ümit ediyoruz. Konuşma ve duyma konusunda engelli olan vatandaşlarımız herhangi bir resmi kurumda sıkıntılarını anlatırken onları anlayan personellerin olması, onların sıkıntılarını anlayarak gereken ilgiyi gösterecektir” dedi.

Reklam
Reklam

“BU EĞİTİM HER YERDE LAZIM OLACAK”

Kursa katılan kursiyerler ise, eğitimden oldukça memnun olduklarını, konuşma ve duyma konusunda engelli olan vatandaşların sıkıntılarını anlayacaklarını, bu eğitimin sadece kurumlarda değil, özel hayatta da kendileri için çok önemli olduğunu vurguladılar. Kursiyerler, “İlçemizde açılan ‘Beden Dili’ eğitiminde alacağımız eğitim, kurumumuza gelecek konuşma veya duyma engelli olan vatandaşlarımızın sorunlarını anlamamız için görevlendirildik. Aslında bu çok özel bir görev diyebiliriz. Bu tür sıkıntıları olan vatandaşlarımız kurumumuza geldiğinde sıkıntısını anlayacak bir personel yoktu. Bu olayda karşımızdaki insanın sıkıntısına bir sıkıntı daha ekleniyordu. Burada alacağımız eğitim sayesinde kurumumuza gelecek konuşma engelli bir vatandaşımızın sıkıntılarını rahatlıkla anlayabilir, sıkıntısını gidermek için gerekli desteği verebileceğiz. Bu eğitim sayesinde sadece kurumlarımıza gelecek kişileri değil, dışarıda da karşılaşacağımız konuşma ve duyma engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmamızı sağlıyor. Bu da bizim için farklı bir mutluluktur” şeklinde konuştular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: