Muş'ta nevruz kutlamaları

MUŞ (İHA) - Muş Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarının ardından, DEHAP İl Örgütü tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler için bekleyen kalabalığın arasına giren protokol üyeleri, zafer işareti yapan DEHAP'lıların arasına girerek, Kürtçe müzik eşliğinde tempo tuttu.

Muş Şehir Stadyumu yanındaki boş arazide düzenlenen törenler, sabah saat 10.30'da başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda Nevruz ateşi, Muş Valisi İbrahim Özçimen tarafından yakıldı. Halk oyunları gösterisinden sonra resmi kutlamalar sona erdi.

Reklam
Reklam

Resmi kutlamaların sona ermesinin ardından tören alanında DEHAP İl Örgütü tarafından düzenlenecek olan kutlamalar ve konser için toplanan kalabalığın arasına giren Muş Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şinasi Çaşkurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın ve Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, zafer işareti yapan vatandaşlarla Kürtçe müzik eşliğinde alkış tutarak tempo tuttu. Protokol üyeleri, DEHAP'lı yöneticiler ve partililer tarafından coşku ile karşılandı. Bir süre kalabalığın arasında tempo tutan protokol üyeleri, daha sonra tören alanından ayrıldı.

Zafer işareti yapan kalabalığın arasına girerek DEHP'lılarla Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Muş Valisi İbrahim Özçimen, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çalıştıklarını belirterek, "Gayemiz, sizlerin daha iyi sağlık şartlarında, daha iyi eğitim şartlarında ve daha iyi ulaşım şartlarında yaşamanızı temin etmektir. Bu uğurda bütün gücümüzle çalışacağız. Biz aranızdan ayrılacağız. Sizin Nevruz Bayramınız'ı kutluyor ve iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Protokolün törenlerin yapıldığı alandan ayrılmasından sonra sanatçılardan 'Rojin' ve 'Reşo'nun konseri ile eğlenen yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.