Muş'ta Öğrenciler Kar Motorları Ile Okullarına Ulaştırıldı

Muş’ta köy yolları kapalı olduğu için okullarına gidemeyen Çubuklu mezrası öğrencileri, İl Afet ve Acil...

Muş’ta köy yolları kapalı olduğu için okullarına gidemeyen Çubuklu mezrası öğrencileri, İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü ekipleri kar motorları ile okullarına ulaştırdı.

Muş merkeze bağlı Karaağaç Beldesi Çubuklu mezrasında yaşayan öğrenciler, okulların tatil olmasının ardından köylerine gitti. Tatil süresince kar yağdığı için mezranın yolları ulaşıma kapandı. Okullarına gitmek isteyen öğrenciler için merkezde yaşayan akrabaları ile irtibata geçildi. Durumdan haberdar olan İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. 18 kilometrelik yolun bir kısmını araçla diğer kısmını da kar motorları ile kat eden ekipler 3 saatlik çalışmanın ardından öğrencilere ulaşıp kar motorları ile merkeze getirdi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerle birlikte Muş merkeze gelen Mehmet Taş, yollarının kapalı olmasından ötürü sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Taş, “Yolumuz kapalı olduğu için çocuklarımızı okula gönderemiyorduk. Bunun için AFAD’a haber verdik. Onlar da gelip çocuklarımızı okullarına yetiştirecekler.” dedi

15 öğrencinin köyde kaldığını ve öğrencileri AFAD’ın yardımı ile okullarına ulaştıracaklarını söyleyen Mustafa Taş ise “İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü ekipleri öğrencileri mezradan aşağı indirdi. Burada kar motorlarına bindirip, okullarına ulaştıracaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: